Joga z razgledom

VABLJENI NA VIKEND ODDIH JOGA Z RAZGLEDOM, namenjen AKTIVNI SPROSTITVI, JOGIJSKI VADBI, DOBREMU POČUTJU IN REGENERACIJI.

Datum: 6. – 8.10.2017

Lokacija: Gozd Martuljek, Hotel Špik****

05

V čudovitem gorskem okolju Kranjske gore in udobni namestitvi s pogledom na Martuljško skupino vršacev, se bo odvijal vikend usmerjen k celostnemu pristopu za zdravje. Vikend program združuje aktivnosti za pot k sebi, obnovi moči in sprostitvi.

Za dobro ravnovesje je potrebno združiti več kvalitet.    

Vikend oddih ponuja:

J O G A

Od petka do nedelje se bodo odvile štiri vodene prakse hatha joge. Potekale bodo v dveh manjših skupinah, prilagojene glede na predhodne izkušnje in potrebe skupine. Vadbe se bodo med seboj razlikovale glede na jutranji ali popoldanski termin. Jutranja praksa bo tako namenjena nežnemu prebujanju telesa in uma, medtem, ko bo popoldanska praksa po aktivnosti, bolj regenerativne in meditativne narave.

Praksa joge je namenjena vsem, ki jogo že prakticirate kot tudi tistim, ki se z jogo šele spoznavate. Dobrodošli zato tudi vsi začetniki, ki se želite z jogo spoznati v prijetnem in podpornem okolju.

Prostor za vadbo      IMG_20161009_201139

A K T I V N I  S P R E H O D I

Narava se počasi umirja, obdaja v tople barve in nas vabi, da ujamemo jesenske žarke še preden se preda zimski tišini. Okolica Kranjske gore nas bo tudi tokrat očarala z lepotami alpskega okolja. Še posebaj mirna v tem letnem času bo na svoj način nagovarjala naše čute, svež gorski zrak nas bo prebujal v živost in barvitost.

Sadove jogijske prakse, kot sta umirjenost in prisotnost bomo tako izkušali še izven zaprtih prostorov. Praksa joge hkrati na blazini in izven nje, omogoča povezanost tako znotraj kakor zunaj nas, lažjo budnost, opazovanje in stik z naravnimi lepotami.

V soboto nas čaka lažji pohod na Cipernik/Mojčin dom, v nedeljo nas bo vodila lepa pot Triglavske Bistrice od Mojstrane do slapa Peričnik. Obe poti sodita pod kategorijo lahko označeni in prijetni za aktivno doživetje. V primeru dežja se bo program zunanjih aktivnosti prilagodil.

Vršič     1-P1190734

 

P R E D A V A N J E  –  Spoznajmo ter ozavestimo stres in se naučimo sprostiti telo in duha

Kadar želimo v naših življenjih ustvariti določene spremembe, se moramo zavedati, da je treba najprej odstraniti določene vzroke – situacije, stvari in ljudi. Vse to, česar se oklepamo ali česar se bojimo, nas velikokrat samo zaustavlja, da bi v življenju stopili naprej in v nas povzroča nepotreben stres. Le ta pa je danes vzrok za številne težave ter neprijetna stanja, ki se dogajajo v našem telesu – saj ruši telesno ravnovesje ter posledično uničuje naše življenje. Velikokrat se stres pojavi takrat, kadar ne sprejemamo naše življenjske situacije, v kateri smo tisti trenutek in se ne zavedamo, da ta situacija sama po sebi ni naše življenje. Proti temu se skušamo ves čas boriti, vendar pa se ne zavedamo, da vedno, kadar se proti nečemu borimo, s tem situaciji (ali čustvu) dajemo še več moči.

Na predavanju se bomo pobližje spoznali s stanjem stresa, kako in zakaj do njega pride, kaj v telesu stres povzroča ter kako ga iz naših življenj odstraniti ter se naučili živeti bolj umirjeno, radostno in sproščeno. Srečanje bo sestavljeno iz teoretskega in praktičnega dela, kjer se bomo naučili umiriti ter sprostiti naše telo in duha.

Predavanje bo vodil Urban Urbanc: avtor, predavatelj ter svetovalec za zdrav način življenja ter za medsebojne odnose. Več o njegovem delu si lahko preberete na www.BITJELUCI.com.

 

Škrlatica     img_20160619_140854

A L P S K I  W E L L N E S S

Joga vikend z razgledom vključuje neomejeni vstop v alpski wellness hotela Špik. Na voljo so finska, turška ali zeliščna savna, ledeniška soba, sproščujoči tepidariji in  bazen z ledeniško vodo, vodnim slapom in panoramski pogled Špikovo skupino. Alpski wellness ponuja tudi prostor za počitek z udobnimi ležalniki, izbranimi čaji in sadnim kotičkom. V primeru slabega vremena bo možnosti za velneška razvajanja, obisk savn in kopanja še toliko več.

Cena paketa: 180 EUR

Cena vključuje dve nočitvi v hotelu Špik (sobe 4*), samopostrežni zajtrk in večerji, neomejeni vstop v Alpski wellness, štiri vodene prakse hatha joge, predavanje in dodatni program organizacije. Jogijska oprema je na voljo (blazine, odeje, kvadri, trakovi).

Vabljeni tudi partnerji, družinski člani, prijatelji, ki se ne bodo udeležili programa. Program se lahko delno prilagodi vremenskim pogojem in skupini udeležencev.

Vikend joge z razgledom vodita certificirani in izkušeni učiteljici hatha joge ter ljubiteljici narave Tjaša Kuzmič in Kaja Marolt. Več o njenem delu lahko najdete na http://kajajoga.si/

Prijave in dodatne informacije do 30.9.17tjasa@ashajoga.si