Poletna joga

TERMINI: četrtki ob 20h: 21.7., 18.8., 25.8.2016 

Hatha joga v naravi – lesena podlaga pod streho ali topla mivka pod milim nebom. Vonj po sveži travi in senu, v daljvi reglanje žab, v bližini lepota konj. Joga v naravnem ambientu deluje zelo sproščujoče in blagodejno na celotni organizem. 

Poletje, počitnice, dopusti, druženje, sprostitev, regeneracija…vse to nas navdihuje zadnje dni junija, ko smo že vsaj z eno nogo v najbolj toplem in počitniškem delu leta. Preden odjadramo vsak v svojo smer brezskrbnih užitkov in polnjenja baterij, naj vas povabim na vadbo joge tudi v poletnem času.

Lokacija na prostem, v objemu narave, sredi travnikov s pogledom na kamniške hribe oz še bolje s razgledom na zeleno, z leseno podlago in streho, vonjem po sveži travi in senu, regljanju žab v daljavi, lepoto živali od blizu…preizkušeno deluje.

_DSC3325       _DSC3385       _DSC3392

Tretjo sezono se odvija praksa joge »pri puncah s konji« v Radomljah, kjer se prepleta dobro počutje in svežina, sproščenost in pristnost, obkroženost s živalmi. Posebno doživetje je jogirati v okolju, kjer slišiš rezgetanje konj in se ti na blazini lahko pridruži mačka ali dve… za vse, ki imate mačje hišne ljubljence, poznate zgodbe, ko mačke osvojijo jogijsko blazino in predvsem kako se navdušujejo nad asanami…najraje v šavasani z tačkami navzgor 🙂

Krepitev koncentracije in sproščenosti v takšnem naravnem ambientu je zagotovljena. Okolje polno prane in svojstven čar lokacije, naredi prakso joge bolj doživeto in zanimivo, saj hitreje zaznavamo na katere zunanje dejavnike se odzivamo, kako se lahko prepustimo spontanosti trenutka in se povežemo z vsem kar je živo v nas in okoli nas.

Kiron       _DSC3322

Vsekakor pa je vsaka vadba joge potovanje navznoter, kjer lahko samo smo, takšni kot smo. Sproščeni v svoji izvedbi. Pozornost na dih je vsakič znova pot vase, kjer iščemo pristni stik, izvir in izvor obstoja, kjer sloj za slojem luščimo balast uma in se umirjeno predajamo govorici telesa in resnici srca.

Vabljeni na četrtkove večere joge ob 20h, družimo se dvakrat v juliju in v dvakrat avgustu, termini so:

7.7. in 21.7., 18.8. in 25.8. 2016

Prijave na posamezni termin so obvezne na mail tjasa@ashajoga.si.

Za vse ki se vidimo jeseni, vam želim čudovito in dolgo, toplo poletje, veliko lastne jogijske prakse, naj bo stik s telesom tisti, ki vas pelje skozi izkušnje, da lahko sledimo življenju in dovolimo, da nas preobrazi.