JOGA RETREAT

na domačiji TEŠNAK v Poljanski dolini

TERMIN: 2.3. – 5.3.2023 (četrtek – nedelja)

LOKACIJA: Domačija Tešnak, Gorenja Vas

Novo leto, nove odločitve prinašajo nove namere in moč, ki jo potrebujemo za odločne korake naprej. Joga retreat ponuja prostor za stik z notranjo močjo, globinsko sprostitev in obnovitev ter povezovanje s sabo. Čudovit energijski prostor domačije Tešnak in kulinarčno razvajanje, bosta podprla program joge in meditacije, tokrat obogaten z zvokom. Zvok spevnih ritmov, kristalnih skled, kitare in kirtana.  

Joga retreat je namenjen dobrim ritmom hatha joge, dihalnih tehnik, različnih meditacijskih tehnik, petja in plesa. 

Začnemo v ČETRTEK zvečer z aktivno meditacijo, obogateno z glasbeno podlago, ki bo prinesla potreben odklop od delovnega tempa. PETKOV dan bo namenjen poglobljeni in obnovitveni praksi joge, ki jo bomo dopolnili z zvočno, intuitivno meditacijo kristalnih posod vsestranske umetnice Katje Bogataj. SOBOTNI dan bo preplet jogijsko dihalnih vaj, bogate tišine gozdnih sprehodov in kirtan večera z nadobudno, mlado, potujočo ustvarjalko Pamelo Begić. Kirtan pomeni petje manter s ponavljanjem besedil. Namen kirtana je dvigovanje vibracije in sproščenega petja, ki preko frekvenc celotne skupine deluje na posameznika. NEDELJSKI dan bo namenjen integraciji in povezovanju, pozitivnemu delovanju polne lune. Tako bomo polni energije in elana pripravljeni na novo, aktivno pomladno obdobje. 

 Celoten joga retreat je v znamenju števila 3. 

Program obsega tri polne dni, ki jih bomo povezali v trikotnik. Število 3 je sveto število, ki predstavlja povezovanje v enost, velja za najsrečnejše število v vesolju in omogoča povezanost priprave, sprejemanja in integracije telesa, duše in srca. Če trikotnik postavimo na osnovo, predstavlja moškost in element ogenj. Obrnjen tako, da se vrh dotika tal in je osnova v zraku, pa simbolizira element vodo in ženski princip. Če želite polno doživetje je 3 dni minimalno, da telo resetira, odklopi in absorbira celoto.  

Joga retreat bomo obogatili tudi z odlično, domačo hrano. 

Tako bodo vsi dnevi polni dobrot izpod rok čudovite lastnice domačije Marjete. Začeli bomo z ajurvedskimi jedmi, nadaljevali z dnevom kaš prosa in pire, uživali ob veganskih sarmah in zaključili z dnevom odličnih zelenjavnih jedi. Zdrave sladice, zeliščni čaji, domači kruh in polnovredni zajtrki so dobrote, ki bodo podprli naša telesa in obnovo v času retreata. 

CENA

Otvoritvena cena
360€ – velja do 1.2.2023 – potrditev prijave je nakazilo 1. dela plačila 150€ 

Redna cena 
390€ – velja do 28.2.2023 – potrditev prijave je nakazilo 1. dela plačila 180€

Cena vključuje: 
3x polni penzion (zajtrk, kosilo, večerja), 3x nočitev v prostornih apartmajih 2, 3, 4 ali več posteljnih, celoten program joge, meditacije, zvočne kopeli in organizacijo.  

V primeru 2x nočitev s polnim penzionom in 2 dni programa je cena 290€ – velja do 28.2.2023 – potrditev prijave je nakazilo 1. dela plačila 160€. 

Doplačila: savna 15€, kratka dušna branja 25€, prostovoljni prispevki za kirtan 

OPREMA

Potrebno je imeti svojo joga podlago, odejo, primerno obutev za hojo v gozd, lahko tudi pohodne palice. Ob prijavi navedite v koliko sobnem apartmaju želite spati. Podroben program po urah dobite ob prijavi.  

PRIJAVE

PRIJAVE na mail tjasa@ashajoga.si s plačilom na TRR so odprte do 28.2.2023 oz. do zapolnitve mest.

Kar vidimo v svetu je naš odsev. Lahko se odločim, da se zavedam kraljestva obilja, celosti in povezanosti ali pa se odločim zavedanja sveta pomanjkanja, omejitev in delitve. Izbiramo vsak trenutek. 

Dobrodošli! Namaste. Tjaša