Pomladni joga vikend

OKTOBRSKI JOGA VIKEND Z RAZGLEDOM

Termin: 8. 10. 2021 – 10. 10. 2021 (petek – nedelja)

Lokacija: Domačija Tešnak, Poljanska dolina 

Ko energije tečejo v pravo smer so stvari lepe in navdihujoče. Letos že večkrat preizkušena lokacija v osrčju Poljanske doline je presegla naša pričakovanja. Zato se tja vračamo z velikim veseljem še oktobra. Prostor, ki podpira in odraža kvalitete sonaravnega bivanja, izbrani materiali, mirna in zelena lokacija, odlična hrana in odprte roke gostoljubja.

Domačija Tešnak v Hotavljah je letos prejela mednarodni okoljski znak Green Key, ki je prepoznan kot standard odličnosti in trajnostnega delovanja. Čutiti je, da je vsak kamen položen s spoštovanjem in prostori na 200 let stari domačiji dihajo z ljubeznijo. Lokacija je uglašena z vsemi naravnimi elementi, prostori so zračni in prijetni, apartmaji za 2, 3, 4 ali 6 oseb in čudovit prostor za skupinsko vadbo. Hrana iz skrbnih rok gostiteljice bo domača in rastlinska (vegetarijansko veganska), obilen zajtrk, lahko kosilo in zgodnja večerja bo podpirala naš program in ritem vikenda.  

Tema jesenskega joga vikenda z razgledom je IZBRANA TIŠINA. Želja po sproščenosti in miru ostaja tudi po dopustniškem poletju. Okus brezskrbnosti in enostavnih lepot vsakdana počasi postajajo bled spomin in čas nas podpira v novem na skoraj vseh področjih. Številne spremembe in nova presenečanja črpajo zaloge moči in konkretni odmiki kjer čutimo podporo in prostor za razbremenitev so kot zlato. Jesen bo prinesla svoje barve, mi svoje zgodbe. Skupni prostor umirjenosti in prožnosti nam bo dajal vse potrebno, da začutimo dragocenosti. Tišina je ena izmed najbolj bogatih, če smo jo pripravljeni sprejeti. Tako se odpre prostor za notranji dialog, za več povezanosti z naravo, za srečanja z mogočnim virom in veseljem, ki se prebudi vsakič, ko se zavemo svoje živosti. Joga vikend bo tokrat ponujal več prostora za balzam umirjenosti, povezanosti s sabo in tišino.

Praksa joge vključuje hatha, intuitivno in kundalini vadbo, kratko meditacijo in pranajamo. Je preplet sproščujoče in aktivne prakse  primerne tako za začetnike kot vse, ki vadijo jogo že dlje. Vadbe joge ne bodo usmerjene v posamezne prakse asan, ampak bodo zastavljene zelo celostno, tako bomo postopoma dosegli harmonizacijo giba, diha in predvsem umiritev uma. Prakse bodo vsebovale več meditativne vsebine, duhovno noto in daljše sproščanje. 

DODATNA PONUDBA VIKENDA

Delavnica peka kruha v soboto bo trajala dobro uro, skupaj se bomo naučili in spekli več vrst kruha (tudi z drožmi) iz ekološke moke. Vodi srčna lastnica domačije Marjeta. Delavnica po izbiri, vključena v ceno vikenda. 

Zvočna meditacijska kopel namenjena globoki sprostitvi s spevnim zvokom in regeneraciji na celičnem nivoju. Vodi zvočni mojster z glasbili. Doplačilo.  

Cena joga vikenda z razgledom je 233€ po osebi (early bird). 

Cena velja za zgodne ptice (do 20. septembra), kasneje je cena vikenda 260€. Število mest je omejeno, ob prijavi navedite željeno nastanitev v apartmajih s skupnimi ležišči. Nastanitev je možno plačati z boni. 

V ceno je vključno: 

  • 2x nočitev polni penzion
  • 4x delavnica peka kruha
  • vodeni sprehodi
  • organizacija vikenda
  • turistična taksa

Joga blazino potrebujete svojo. Odeje, kvadre in trakove si po želji lahko izposodite ali kupite po ugodni ceni.

Svojo rezervacijo potrdite s plačilom programa 103€ na TRR Ashajoga, nastanitev polni penzion 65€ na noč/osebi pa direktno na domačiji Tešnak. Turistični boni so vnovčljivi. Podroben program joga vikend dobite ob prijavi na tjasa@ashajoga.si. Rezervacija je dokončno potrjena s plačilom programa. 

V primeru zaprtja turističnih obratov v tem času se vikend prestavi na prihodnje leto. V primeru odpovedi ali višje sile se denar za rezervacijo povrne. 

Več informacij o domačiji:

https://www.apartmaji-hotavlje.si/en/home/