Novo jogijsko leto in povabilo na blazino

Začetek septembra in njegove lepote z novo sezono, novim šolskim letom in vsemi jesenskimi čari.

Poletje je dozorelo, streže nam obilno, upam, da ste se naužili vseh njegovih lepot in napolnili baterije in tudi ozimnico v čim bolj sproščenem duhu. Zapihal je veter, ki bo odpihnil toplejši del leta in nam zagotovo prinesel kaj novega, drugačnega in zanimivega, tako je skrajni čas, da vas povabim v novo sezono hatha joge. 

Joga sodi med najstarejše znanosti, najstarejše vede v zgodovini človeštva. Njene učinke in dolgotrajne koristi s celostnim delovanjem pozna praktično cel svet. Vsako leto postaja bolj populizirana, vsako leto več je njenih različic, ki se usmerjajo v različne smeri. Nekatere nagovori bolj zdravstveno preventivni vidik, druge sprostitvena razbremenitev, nekaterim predstavlja pot za balansiranje sodobnega življenja, drugim aktivno prijeten čas zase. Vsekakor vsak lahko najde svoje v tej bogati praksi neskončnih možnosti in blagodejnosti.

Najnovejše raziskave kažejo, da se večina ljudi v Sloveniji odloča za jogo zaradi:

zmanjšanje stresa, premagovanje vsakodnevnih naporov, pravilnih tehnik dihanja, izboljšanja fizične kondicije, zdravja in stika z lastnim telesom. Izboljšanje koncentracije, več energijske pretočnosti in duhovna rast so manj pogosti razlogi zakaj se odloča večina. Kaj povabi tebe? Odločitve pogosto usmerja naše trenutno počutje in želja po njegovem izboljšanju. Kdo si ne želi biti polno zadovoljen, izpolnjen, zdrav in srečen? Pot do tja je običajno dolga in zahteva, da se ji predamo celi.

Moja pot joge se je začela zaradi bolečin v hrbtenici, nadaljevala zaradi ugodnega delovanja na skoliozo in križ, boljšega psiho fizičnega počutja, več energije, razbremenitve od stresa, prave sprostitve, umiritve nenehne miselne naravnanosti in močnega spoznanja, da v meditaciji najlažje spoznavam kdo sem, kako delujem, kaj potrebujem, se soočam s iluzijami in vstopam v stik z občutji iskrenosti, odprtosti in predanosti. Postala je način življenja in prav zaradi celostnega pristopa, ki ga joga ima, sem zmogla slišati sebe tudi takrat ko je bilo to najtežje.

asha_joga_002   asha_joga_001

Veliko stvari razumemo. Še več lahko preberemo. Veliko inspiracij dobimo ob čudovitih citatih, misli modrecev, gurujev in umetnikov. A povsem drugo je tisto kar izkusimo sami, kar nas navduši in notranje motivira, daje pravi zagon za neskončne izgovore in poštene odločitve. Vse kar vemo in razumemo dobi pravi pomen šele ko to prakticiramo in občutimo v svojem telesu ob redni praksi.

Urnik in cene sezone 2017/18:

Ponedeljek

18.30 KAMNIK, Perovo, vrtec Zarja HATHA JOGA 1

20:15 RADOMLJE, Alternativa zdravje HATHA JOGA 1,2

Sreda

18.30 MENGEŠ, Center Harmonija, HATHA JOGA 1,2

20:15 RADOMLJE, Alternativa zdravje HATHA JOGA 2

Ponedeljek vsake 14 dni:

17.30 KAMNIK, Perovo, vrtec Zarja DRUŽINSKA JOGA

Začnemo v ponedeljek v Radomljah 18.9. ob 20.15, v Mengšu 20.9. ob 18.30, v Kamniku 25.9. ob 18.30. V septembru bodo vse vadbe brezplačne!

Družinska joga v Kamniku začetek 9.10. ob 17.30. Vabljeni na predstavitev družinske joge s krajšim predavanjem in vadbo v začetku oktobra.

Hatha joga 1 je primerna za začetnike in vse, ki ste že vadili katerokoli jogo več kot 1 leto in bi želeli obnoviti začetne pristope k jogijski praksi, primerna tudi za vse, ki ste imeli jogijsko pavzo, lažje poškodbe ali zdravstvene težave 

Hatha joga 1,2 je primerna za začetnike in vse, ki ste že vadili hatha jogo več kot 1 leto in bi želeli poglobiti osnovno znanje, izboljšati dihalne tehnike, povečati vzdržljivost, fleksibilnost in spoznati različne meditacijske tehnike 

Hatha joga 2 je primerna za vse, ki ste vadili hatha jogo več kot 2 leti in želite razvijati svojo lastno prakso, napredne dihalne tehnike, močnejšo prakso asan in daljše meditacije

Družinska joga je namenjena družinam različne starosti, starosti otrok nad 3 leta, ob spremstvu fizično gibljivih odraslih oseb. Primerna za vse, ki radi aktivno preživljate prosti čas, spoznavate jogo na igriv in sproščen način, skozi oči otrok in tehnik čuječnosti. Krasna vadba za povezovanje in družinsko veselje.

mala-joga-skupinska       image-0-02-01-2ef6dcc7da84fd72b1b32f434a44410a2e3aa10193e58f1946810ae155bba1dc-v

Hatja joga 1x obisk: 12€

Hatha joga 1x tedensko: 40€ mesečno, 100€ tri mesečno obdobje, 150€ semester (oktober – februar) in 120€ semester (marec – junij)

Hatha joga 2x tedensko: 60€ mesečno, 130€ tri mesečno obdobje, 170€ semester (oktober – februar) in 140€ semester (marec – junij)

Hatha joga indivdualno, po predhodnem dogovoru 1h: 20€

Plačila preko nakazila TRR pred pričetkom vadbe ali semestra. Karte veljajo za čas zakupa in niso prenosljive naprej, edino v primeru daljše odsotnosti zaradi bolezni. Za vadbe v Mengšu plačila na recepciji Harmonije.

 

Vabljeni na AKTIVNO SPROSTITVENI VIKEND in otvoritev jesenske sezone v KRANJSKI GORI!

Joga vikend s razgledom v Gozd Martuljku od 6. – 8. oktobra 2017.

Vadbe joge, dihalne tehnike, aktivni sprehodi in wellness v Hotelu Špik. Cena paketa v 4* hotelu s polpenzionom, vključenim bazenom in wellnesom, praksami joge, krajšima pohodniškima izletoma in predavanja s posebnim gostom znaša le 180€. Vikend Joga s razgledom vodiva Tjaša in Kaja. Srčno vabljeni! 

image-0-02-01-26c14342199d3e58ad57e70c80a9f8b024d87bae6d7d1d3edd395bbfa2a2d2e3-v        Krnica

Za vse dodatne info in vprašanja kadarkoli po mailu ali smsu.

Veselim se našega druženja in vam želim lep začetek septembra!

Namaste.