UTRINKI

 

IŠČEM IN NAJDEM – TJAŠINO JOGO

Čas v katerem živimo, prinaša mnoge izzive. Eden najpomembnejših je gotovo, kako naj človek najde notranji mir, ki ga vsak nujno potrebuje, da sliši sebe in soljudi. Da se sploh lahko spopada z vsakodnevnim stresom in da lahko živi mirno.

Ko sem pred leti srečala Tjašo, se mi je spremenil svet oz. zaživela sem mnogo kvalitetneje – bolj polnoživljenje. Imela sem neznansko srečo, da sem v poplavi vadb joge naletela prav na njeno spletno stran, kjer so me nagovorile besede in energija, ki je žarela iz njenih oči. Nisem se zmotila – že prva vadba in vse naslednje (enkrat ali dvakrat tedensko,leta in leta), joga vikendi na  Gorenjskem, na morju, petkove in sobotne meditacije, jutranja vadba joge, poletna joga, individualna srečanja ob dušnih pogovorih ter readingi, so potrdili, da tu ne gre za instant zgodbo, pač pa za celostno poglobljeno ukvarjanje (telo, duh, um) z jogo in meditacijo. Tudi v korona času smo vadili jogo – takrat preko spletne vadbe in bili v stiku s seboj in drug z drugim. Takrat je bilo to še bolj potrebno kot sicer.

V dušnih pogovorih, ki jih usmerja Tjaša, spoznavamo, da smo mnogo več od naših težav, ki so bolj kot ne odnosne narave. Tjaša je naša sopotnica, sočutnica – spremlja nas, ker ve, da je mogoče ven, kajti tudi sama je hodila v noči duše. A ve tudi, da je edina pot ven, skozi. In pot joge pomaga, pa še kako zelo.

Joga vikendi, ki smo se jih udeleževali (in še se jih bomo) na morju, na Gorenjskem, so pa sploh obvezni, kajti poglobljena praksa joge, meditacije, petje manter, pa narava, ki nas je vedno tako toplo sprejela, nas vrnejo vase – postajamo vse bolj mi sami – brez navlake, brez vsakodnevnih težav. Moj posebni dom je tako postal tam pod Špikom. Sem se v mislih lahko vedno vrnem. Tu srečam skupnost toplih ljudi, sočutje, sprejetje. Ampak vedno in znova je prva joga – torej sama vadba joge. In to s Tjašo – ja, potrebujem(o) jo. Potrebujem(o) TE, draga Tjaša. <3

Meditacija pa – kako naj pišem o njej? To je podobno kot bi opisovala ljubezen – sama mislim, da je Tjaša tu najbolj vodena. Njene meditacije so vodene od zgoraj. Tako polne so, sveže in tople, tako božanske. Pridite, prepričajte se. Doživite. Tjašin glas sega na meditacijah onkraj časa. Sega v naša odprta srca. In srce je večno.

Mislim, da sem bila med prvimi, ki sem Tjaši dala naredit reading. Še vedno imam spravljenega – kadar mi je težko, ga odprem in tam piše, da sem sončen človek. In spet verjamem. Tjašin reading ti da širok uvid v dušo, ki presega linearni čas, v katerem živimo. Ponudi ti široko razumevanje.

Tako lepo je znova in znova vzeti jogijsko blazino in oditi na vadbo. Ker med samo vadbo, predvsem pa po njej, se (po)čutiš mnogo bolje. Meni je tudi dvorana v Radomljah poseben dom, poseben kotiček, kjer se zmorem povezati s sabo in svetom.

V tem življenju iz srca priporočam dve stvari – branje dobrih knjig in jogijske prakse (pa tudi meditacijo, dušne pogovore, readinge) pri naši ljubi, dragi Tjaši Kuzmič. Hvala, ker SI naša učiteljica in mi tvoji jogijski učenci. In še mnogo več.

Se že veselim današnje intuitivne joge.

Sabina B.Tjašo poznam že zelo dolgo. Zadnja leta pa je bila v mojem življenju prisotna predvsem preko joge, katera je bolj ali manj stalnica v mojem življenju že kar nekaj let. Vse lepo in prav, dokler se niso začele v mojem življenju pojavljati težke preizkušnje in posledično spremembe. Tjaša je bila pri tem vedno prisotna kot nekakšen zemeljski angel, pa če je bila to samo prava beseda ob pravem času, spodbudni sms, joga ali pa udeležba na njenem čudovitem joga vikendu. Vse mi je dajalo moč in pozitivno energijo. Pa vendar preizkušenj ni bilo konca in tako sem začutila, da je čas za soočenje in dušni pogovor. Neverjetna izkušnja. Kot, da bi Tjaša postala moje ogledalo. Soočila me je s samo sabo, z mojo dušo, z mojo lekcijo in povezala z mojimi predniki. Podala mi je odgovore na moja vprašanja, usmerila na pravo pot, mi dala moč in spodbudo. Zaščitila me je pred mojimi strahovi. In največ kar mi trenutno pomeni, zaradi nje sem lažje zadihala, odprla srce in zažarela. Draga Tjaša, hvaležna sem angelom in vilam tudi za tvojo prisotnost v mojem življenju.

JanjaPriznati moram, da je bilo tole eno najlepših daril, ki sem jih dobila v življenju! Ni naKljučij brez Ključa. 🙂 Očitno je Višja sila ali Bog vedel, kaj rabim, in se je realiziralo ravno sedaj, ko moram najti vsak trenutek novo moč za usklajevanje vsega, kar se dogaja v našem življenju v teh “čudnih časih”, in vleči “voz” uspešno naprej … pri tem pa poskusiti NE izgubiti sebe. Zelo sem hvaležna Tebi in vsem višjim silam za to, da mi stojite ob strani in mi pomagate na različne načine. Tvoj reading mi je potrdil že stara vedenja o sebi in o tem, da sem na pravi poti. Hkrati pa mi je dal napotke za nadaljnje življenjske usmeritve ter neko notranjo moč za nove podvige. Krasna izkušnja s tako srčno osebo. Prepričana sem, da bova skupaj soustvarjali lepši jutri. Tjaša, hvala TI in ker SI!

AleksandraPot nazaj k sebi je vedno zelo težka, vendar v vsej svoji globoki bolečini lahko tudi osupljivo lepa, če te le vodi srce in ne razum. In na tej poti nujno potrebuješ nekoga, ki ti pomaga razumeti in predvsem sprejeti spremembe, ki so nujne, ne glede na to, kako boleče so.
Tjašo sem najprej spoznal preko joge in že tu se je pokazala njena neverjetna intuicija ter občutek za sočloveka. Pri njenih jogijskih uricah imam vedno občutek, da dobim točno tisto, kar v tistem trenutku potrebujem… kot bi me na začetku prebrala, začutila in jogo prilagodila mojemu počutju. Ko sem bil zaradi poškodbe in operacije kolena z jogo prisiljen prekiniti, sva se po mojem občutnem osebnem padcu začela srečevati na dušnih pogovorih. In tukaj prideta njena intuicija ter čudovit občutek za sočloveka še posebej do izraza, pogovori z njo so boleča in hkrati čudovita odkrivanja globin in tistih prvinskih lepot Duše, za katere nisem vedel, da sploh obstajajo, saj so (bila) tako zelo potlačena globoko v meni.

Tjaša je čudovita Duša, ki ti pomaga vzljubiti sebe, zbuditi tisto davno pozabljeno in globoko zakopano, pa vendar najpomembnejšo: ljubezen do sebe… Ki te dvigne, ko si na tleh… te posluša, ko moraš govoriti… in govori, ko moraš slišati… Ki te pogleda globoko v Dušo ter izvabi na plano tvoje najglobje strahove in ti pomaga soočiti se z njimi… hkrati pa ti pomaga uvideti in znova prebuditi vse tisto lepo, na kar si že davno pozabil, da sploh obstaja… Iz srca hvala in namaste, draga Tjaša.

ZoranTjašin reading odstre pot do esence in seže do srca. Po prebranem zapisu se spremeni pogled na samo zemeljesko življenje, odpre se čuječnost in ozavesti, da smo vendarle nekaj več kot telo v katerem živimo. Tjaša začuti dušo, začuti njen pomen, smisel, potencial, njeno hrepenenje. Po prebranem zapisu se začnejo odstirati svetovi, ki so v nas “spali”, svetovi, katere nosimo nevedoč v sebi in so prisotni ob vsaki naši želji, namenu, misli, dejanju. Začenjajo se porajati vprašanja kako, od kje, zakaj. Pomirijo nas odgovori, ki jih Tjaša pri osebnem srecanju podaja na zelo srčen, pristen način, brez obsojanja, z izjemnim razumevanjem, posluhom in uvidom v pot naše duše. Življenje dobi povsem nov pomen, saj doumemo razumeti zakaj si naša duša izbira pot po kateri hodimo. Tjaša, srčna hvala, ker si

Sabina K.V življenju imamo različna obdobja – slehernega izmed nas dohitijo tudi časi teme in bolečine; strahu in zmede. Takrat si želimo, da bi lahko zadihali, usmerili pogled v rešitev, v pot skozi – kot pravi misel, ki mi je blizu: »Edina pot ven, je skozi.«

Tjašo sem spoznala pred dvema letoma, ko sem iskala učiteljico joge za mojo dušo – to pomeni intuitivno, predano, široko, nekoga, ki ve, kaj uči in je sam šel skozi brezno in našel lepoto bivanja. Iskala sem intuitivno in ko sem našla njeno spletno stran in prebirala njene misli, sem se v hipu odločila, da grem na vadbo joge. Ki je še veliko, veliko več.

Bila sem v obdobju življenja, ko nič ni bilo lahko, nasprotno, šla sem skozi obdobje čiščenja karme. Želela sem že zapisat, da nič ni bilo na svojem mestu, a verjetno ljudje potrebujemo prav to, da pridemo v lastno temo in svoje življenje reorganiziramo, usmerimo na drugo pot. V tem času se mi je podiralo in dokončno podrlo veliko stvari, nekateri ljudje so odšli iz mojega življenja oz. jaz z njihovega. Bilo je težko in še vedno je. Proces zahteva svoj čas in trud. Joga – vdihi in izdihi pomaga. Zelo.

Tjaša je predana učiteljica joge. Njene vadbe skupinske joge so kot bi pripovedovala zgodbe kot Šeherezada, vsakič znova drugačne, vedno pa smo tudi mi sami akterji v njih. Topla, sočutna, usmerjena je naša draga Tjaša. Naše skupne vadbe so pretok energije, pretok življenja. In Poguma. Sonce je vedno prisotno, četudi njegovih žarkov še ne vidimo. Dostikrat pa jih. Ko je telo napolnjeno z energijo, ko je misel lahka, ko smo. Tukaj in zdaj.

V času, ko sem hodila na jogo, sem pogrešala človeško bližino. Tjaša mi jo je dala s svojo prisotnostjo, s svojo zavzetostjo, prepoznanjem in dotikom, kadar sem ga potrebovala. Poleti mi je Tjaša naredila tudi intuitivni reading, v katerem sem »se zagledala« in ugledala svoj obraz danes in jutri, svojo pot, svojo svetlobo. Besede zares zdravijo, še posebno intuitivne. Potrebujemo jih kot požirek žive vode, da bi naše življenje v polnosti živeli, da bi postali, to kar smo. Da bi bili v svojem bistvu ljudje, ki živijo svoje poslanstvo. Tjašin reading je kot svetilnik na poti, ki pokaže širšo sliko razumevanja našega življenja tukaj in zdaj in tudi preteklih izkušenj, ki so nas oblikovale; z namenom, da bi živeli polnejše, boljše življenje. V Ljubezni do sebe in posledično do drugih. Hvala, draga Tjaša. Hvala, da Si.

S»Tjašin “reading” mi je segel globoko v dušo. Prišel je v ravno pravem trenutku, ko sem se znašla na težki preizkušnji in na križišču, pri katerem nisem vedela, kam naj zavijem. Reading mi je odprl oči v drugo sfero Mene. Odprl vedenje, ki je bilo skrito nekje globoko v meni. Zadela je stvari, za katere ji nikoli prej nisem niti omenjala. Zelo intuitivno, nežno mi je predala sporočila Vodnikov. Podala mi je tolažbo, da ni vse tako hudo, kot se sprva zdi. Predvsem pa sem dobila ogromno odgovorov na moje ZAKAJ in KAKO. Toplo priporočam. Danes gledam na življenje drugače, marsikaj mi je zdaj jasno, ZAKAJ so se mi zadeve postavile tako, kot so se. In zdaj vem, KAKO naprej. Hvala, draga Tjaša!«

Ana»Tjaša…kako v besede preliti magičnost trenutkov s tabo? Kako z besedami izraziti hvaležnost Tebi, ker Si? Hvaležnost Univerzumu, ker Te mi je pripeljalo na mojo pot? Edine besede, ki se rojevajo ob moji izkušnji s tabo so Ljubezen, Večnost, Mir in Dom. Popeljala si me v čudovito občutenje nevidnih svetov Ljubezni, mojih Vodnikov, mojih Angelov. Neizmerno sem Ti hvaležna, ker si se povezala z mano, ker si me začutila in mi predala toliko zame pomembnih, osvobajajočih stvari! Brez tega zavedanja bi še kar hodila v krogu…sedaj pa vem kje se lotiti zadeve in to me navdaja z lahkotnostjo in pogumom!«

Tanja»Najlepša hvala, Tjaša, podala si mi veliko novih potrditev in odkrila tudi nekaj tistih, ki so bile malce skrite. Dalo mi je točno tisto, da sem lahko začela delovati… Resnično se vidi, da delaš z ljubeznijo. Hvala iz srca.«

Kaja»Bila sem v situaciji, ko so dogodki v mojem življenju postajali neprepoznavni. Začele so se dogajati stvari, ki niso imele smisla. Zavedati sem se začela, da moram nazaj na svojo pot, po kateri sem že enkrat hodila. Porajati so se začeli dvomi, kaj pa če mi ne bo uspelo, kaj potem, spet vse od začetka? Tjaša, ko si sporočila informacijo, da izvajaš reading, sem se počutila že veliko bolje. Niti za trenutek nisem pomislila zakaj ne….ampak JA. Tukaj bom dobila odgovore. Informacije, ki so jih poslale moje drage vodnice, so samo še potrdile tisto, kar sem globoko v sebi že sama čutila. Tjaša, hvala ti za posredovanje vseh informacij, ki so ti jih zaupale moje vodnice. Sedaj vem, da sem na pravi poti. Hvala za vsa predana opozorila in spodbude mojih angelov, in hvala za nesebično predajanje informacij. Pomagajo mi na moji poti in pri moji osebni rasti, predvsem pa pri mojih kreacijah. Sproščeno se predajam življenju, ker zdaj vem, da grem v pravo smer.«

Lucija