SKUPINSKA JOGA

Skupinska joga nudi prostor, kjer se ustvari skupno polje diha in podpore podobno mislečih ljudi. Skupinska dinamika ima mnogo prednosti. Najbolj dragocena je ta, da nisi prepuščen samemu sebi, si v družbi ljudi, ki imajo podobna zanimanja in vse povezuje rdeča nit, narediti in dati sebi veliko. Povezovalna nota, spoznavanje novih ljudi, druženje podobnih interesov in življenjskega stila, sprememba lokacije, prijeten prostor in jogijska oprema, so razlogi na strani skupine.

Učitelji joge na podlagi svojih osebnih izkušenj, znanja ter strukturiranega programa učimo varno in učinkovito jogijsko prakso običajno v večjih skupinah. Vadba vključuje asistence, pomoč pri pravilnem izvajanju jogijskih položajev. Glede na velikost in izkušenost skupine se oblikuje vadba, ki je sledi zaporedju in se postopoma razvija s ponovitvami. Skozi daljšo in konstantno prakso se vzpostavi stabilnost skupine, ki nudi posamezniku lasten napredek, osebno zadovoljstvo in nova poznanstva.

Kljub večjemu številu na skupinski vadbi, gre za vadbo z osebno noto in pristopom, kjer lahko sproščeno gradite lastno prakso.