UTRINKI

 

 

IŠČEM IN NAJDEM – TJAŠINO JOGO

Čas v katerem živimo, prinaša mnoge izzive. Eden najpomembnejših je gotovo, kako naj človek najde notranji mir, ki ga vsak nujno potrebuje, da sliši sebe in soljudi. Da se sploh lahko spopada z vsakodnevnim stresom in da lahko živi mirno.

Ko sem pred leti srečala Tjašo, se mi je spremenil svet oz. zaživela sem mnogo kvalitetneje – bolj polnoživljenje. Imela sem neznansko srečo, da sem v poplavi vadb joge naletela prav na njeno spletno stran, kjer so me nagovorile besede in energija, ki je žarela iz njenih oči. Nisem se zmotila – že prva vadba in vse naslednje (enkrat ali dvakrat tedensko,leta in leta), joga vikendi na  Gorenjskem, na morju, petkove in sobotne meditacije, jutranja vadba joge, poletna joga, individualna srečanja ob dušnih pogovorih ter readingi, so potrdili, da tu ne gre za instant zgodbo, pač pa za celostno poglobljeno ukvarjanje (telo, duh, um) z jogo in meditacijo. Tudi v korona času smo vadili jogo – takrat preko spletne vadbe in bili v stiku s seboj in drug z drugim. Takrat je bilo to še bolj potrebno kot sicer.

V dušnih pogovorih, ki jih usmerja Tjaša, spoznavamo, da smo mnogo več od naših težav, ki so bolj kot ne odnosne narave. Tjaša je naša sopotnica, sočutnica – spremlja nas, ker ve, da je mogoče ven, kajti tudi sama je hodila v noči duše. A ve tudi, da je edina pot ven, skozi. In pot joge pomaga, pa še kako zelo.

Joga vikendi, ki smo se jih udeleževali (in še se jih bomo) na morju, na Gorenjskem, so pa sploh obvezni, kajti poglobljena praksa joge, meditacije, petje manter, pa narava, ki nas je vedno tako toplo sprejela, nas vrnejo vase – postajamo vse bolj mi sami – brez navlake, brez vsakodnevnih težav. Moj posebni dom je tako postal tam pod Špikom. Sem se v mislih lahko vedno vrnem. Tu srečam skupnost toplih ljudi, sočutje, sprejetje. Ampak vedno in znova je prva joga – torej sama vadba joge. In to s Tjašo – ja, potrebujem(o) jo. Potrebujem(o) TE, draga Tjaša. <3

Meditacija pa – kako naj pišem o njej? To je podobno kot bi opisovala ljubezen – sama mislim, da je Tjaša tu najbolj vodena. Njene meditacije so vodene od zgoraj. Tako polne so, sveže in tople, tako božanske. Pridite, prepričajte se. Doživite. Tjašin glas sega na meditacijah onkraj časa. Sega v naša odprta srca. In srce je večno.

Mislim, da sem bila med prvimi, ki sem Tjaši dala naredit reading. Še vedno imam spravljenega – kadar mi je težko, ga odprem in tam piše, da sem sončen človek. In spet verjamem. Tjašin reading ti da širok uvid v dušo, ki presega linearni čas, v katerem živimo. Ponudi ti široko razumevanje.

Tako lepo je znova in znova vzeti jogijsko blazino in oditi na vadbo. Ker med samo vadbo, predvsem pa po njej, se (po)čutiš mnogo bolje. Meni je tudi dvorana v Radomljah poseben dom, poseben kotiček, kjer se zmorem povezati s sabo in svetom.

V tem življenju iz srca priporočam dve stvari – branje dobrih knjig in jogijske prakse (pa tudi meditacijo, dušne pogovore, readinge) pri naši ljubi, dragi Tjaši Kuzmič. Hvala, ker SI naša učiteljica in mi tvoji jogijski učenci. In še mnogo več.

Se že veselim današnje intuitivne joge.

Sabina B.Hvala za sredino super prakso joge. V sredo sem prišla domov ob 6ih utrujena in zmozgana….kot cunja. Po jogi sem bila kot nova, in še naslednji dan se me je držalo. Lepo sem prebrodila vplive prazne lune.

Ful fuuuulll hvala.
Lep vikend ti želim.

LucijaTole mi narekuje srce, ki si mi ga danes tako lepo odprla in enostavno mora iz mene…
Včasih se mi zdi, da nas prečitaš v dno duše in točno veš, kaj rabimo. In potem nam to daš in to na tako topel in dobrohoten način, da te kar zaboli, seveda na pozitiven način. Razdajaš se iz vsega srca in duše in zato sem ti neizmerno hvaležen.
 
Joga s teboj me vsak teden toliko dvigne nad gladino, da spet malo zadiham. In čeprav se velikokrat težko “spravim” na jogo, mi je potem vedno lepo s teboj in skupino. Si res ena čudovita duša in iz vsega srca sem ti hvaležen za vsa tvoja darila.

ZoranSama razpolagam s svojim časom in nikoli do sedaj mi ni bilo žal, da sem ga del namenila za vadbo joge pri Tjaši. Je zelo prijetna oseba, ki te s svojo umirjeno energijo in čudovitim tonom glasu popelje skozi preplet diha, giba in popolne sprostitve. Njene vadbe mi vedno ponudijo nekaj novega; včasih je to odmik od prehitrega tempa in nasičenosti mojega urnika, včasih izziv za moje fizične sposobnosti, včasih prijetno druženje in objem, zagotovo pa vedno užitek in hvaležnost, da sem sebi poklonila ta čas.

Anja, Škofja LokaBejb ta zadnja joga je bila top of the top. Tako regenerirana že dolgo nisem bila. Teklo je od mene iz vseh por, cel večer sem se počutila tako lahko kot že dolgo ne. Vrat me je nehal bolet po tednu dni! Celo trebuh mi je uplahnil in noge mi do danes še ne zatekajo. Odlična učiteljica si in res sem ti hvaležna za vsako vadbo ki jo imam s tabo.  Kakorkoli se bo izšlo ti želim veliko uspehov na Tvoji poti in res regenerativno poletje. Da boš še močnejša v svoji biti. Rada te imam! Objem in Namaste 

AnaHvaležna, da sem se oktobra 2015 odločila za prve ure joge sploh in to pri tebi,  ter, da sem prišla sama na vadbo. Zame je takrat to predstavljalo čisto cono neudobja, zdaj pa mi predstavlja možnost spoznavanja sebe in drugih na malo drugačen način. Hvaležna za tvoje besede na jogi, saj so se takrat zelo poklopile z mojimi mislimi in me spodbudile k novemu življenju.Eno decembrsko jogo sem skoraj celo tiho prejokala in se tisto noč potem odločila in izpeljala ogromno spremembo v mojem življenju, za kar si bom vedno hvaležna. Prebrala sem še en tvoj zapis na blogu (o spremembah), ki mi je neizmerno sedel v srce in se res poklopil z mojo situacijo…  Si mi praktično pomagala spremeniti življenje na 100% bolje.  
 
Tvoje izrečene besede na jogi, tvoji zapisi na blogu…kako pomembne so te stvari
 
Hvala ti!

PolonaMoje življenje je oblikovano tako, da je čim bolj aktivno, pa naj si bo to le sprehod v naravi ali celo vodena fizična aktivnost. Med vso zbirko športnih vodenih vadb sem iskala se neko bolj umirjeno in statično aktivnost, ki sem jo potrebovala zaradi vsakdanjega tempa. Preizkusila sem jogo in doživela neko energijsko preobrazbo, že po prvem obisku sem čutila sproščenost, čeprav so bili prisotni elementi gibalnosti in krepitve mišic. Vsak gib je dobro premišljen in se osredotočiš na pravilno izvedbo posameznih vaj, to pa privede do želje po nadaljnjem obiskovanju joge. Se posebno mi je pa všeč poudarek na drži telesa, saj se zavedam, da je le ta nujna za izogib telesnih težav v starejšem obdobju.

Nika, KomendaAshajoga je božanska! Tvoj glas me vedno odpelje, da nakoncu zaspim!

Miha, DomžaleJoga mi je pomagala v najbolj stresnih časih. Vsak teden sem komaj čakala na vadbo, da sem odklopila, predihala in umirila glavo. Po očetovi smrti sem se še sama soočala z zdravstvenimi težavami in tako sem poleg hribov vzljubila še jogo. Z tvojimi nasveti za knjige sem lažje sprejemala in se zopet veselila živeti. Hvala iz srca.

Bojana, DobNa jogo sem se tako navadila, da ne morem več brez nje. Predvsem mi je zelo pomembno, da joga v Radomljah je in bo še naprej.

Lena, RadomljeJogo poznam že dalj časa in jo obiskujem zopet redno. Predvsem se mi zdi, da mi je po porodu vadba joge pri tebi, postavila kompletno telo nazaj na svoje mesto, tako umsko kot fizično…

Janja, DomžaleDraga moja, krasna si! Znaš nas popeljati v skrite kotičke naših teles, učiš nas opazovati našo fizično in duhovno notranjost in nas z meditacijskimi tehnikami prijetno sprostiš. Tvoj glas pomirja, navdihuje in vzpodbuja. Hvala ti!

Petra, KamnikVadba joge pri Tjaši je zame iskreno najboljša izkušnja vadbe joge do sedaj. Tjašina enkratna nežna mehkoba in močno osredotočena strokovnost se odražata tudi na njenem načinu vadbe, ki je izjemna kombinacija dinamičnosti in sprostitve. Telo se po uri joge počuti pretočno in poživljeno, celostni občutek pa je še boljši saj Tjaši uspe, da se v uri vadbe nežno približamo sebi in se sprostimo v svojem jedru. Preprosto super!

Špela, RadomljeŽe po nekaj praksah pri tebi, sem zelo hitro začela ozaveščati svoj dih in držo, naučila sem se osredotočiti nase, prepoznavati svoje potrebe in želje, jim slediti, ter poslušati svoje telo. Vse to mi daje vedeti kdaj je čas, da se ustavim, umirim, začutim. S tvojih praks odhajam z jasnim centrom, očiščena in umirjena, ter osredotočena vase.

Zala, KamnikMoje življenje je bilo en sam velik stres. Služba, otroci, krediti, dirkanje sem in tja. Prijateljica mi je povedala, da hodi k tebi na jogo in tako sem se ji skeptično pridružila. In evo me…Komaj čakam jogo, da se umirim, napolnim baterije, predvsem pa sem vesela, ker sem vaje začela izvajat skoraj vsako jutro.Hvala ti!

Ana, MengešJogo razumem kot več kot telesne vaje, ker povezuje več nivojev. Je praktična, sproščujoča, nežna do telesa, blagodejna do srca. Z jogo imam lepo izkušnjo izboljšanja svojega življenja. Brez nje ne gre več.

Irena, RadomljeS prečiščenim umom, sproščenim telesom, mirnim srčkom in z novim valom energije vsakič. Hvala ti!!

Eva, Domžale