Alpski joga vikend z razgledom

Vikend z razgledom je namenjen oddihu, aktivni jogijski sprostitvi, polni regeneraciji in odmiku od vsakdanje rutine. V čudovitem gorskem okolju Kranjske gore in udobni namestitvi s pogledom na Martuljško skupino vršacev, se bo odvijal vikend usmerjen k celostnemu pristopu za zdravje.

Termin:  12. – 14.10.2018

Lokacija: Gozd Martuljek, Hotel Špik****

Vikend program je namenjen regeneraciji telesa in duha. Za dobro ravnovesje je potrebno združiti več kvalitet. Vikend oddih ponuja:

J O G A
Od petka do nedelje se bodo odvile štiri vodene prakse joge, prilagojene glede na predhodne izkušnje in potrebe skupine. Jutranja praksa bo vsebovala elemente kundalini joge, popoldanska bo regenerativna, sproščujoča, ki jo bomo začeli z meditacijo. Vadba je namenjena vsem, ki jogo že prakticirate, kot tudi tistim, ki se z njo šele spoznavate. Vse prakse bodo vključevale tako dihalne kot meditativne tehnike.

A K T I V N I    S P R E H O D I
Okolica Kranjske gore se ponaša z naravnimi biseri alpskega okolja. Vsak letni čas prinaša poseben čar, jesen predvsem žetev, umirjenost in mehkobo prehoda iz vročega v hladno obdobje. Podali se bomo v dolino Krnice in v dolino Vrat, prebujali globlje čute in stik z naravo, se energetsko napolnili in sprostili mentalne napetosti. Prvi sprehod bo v tišini, tako imenovana hoja v meditaciji, drugi bolj družabno sproščujoč. Obe poti sodita pod kategorijo lahko označeni.

A L P S K I    W E L L N E S S
Na voljo je bazenski kompleks in dežela savn, kjer so finska, turška ali zeliščna savna, ledeniška soba, sproščujoči tepidariji in bazen z ledeniško vodo, vodnim slapom in panoramskim pogledom na Špikovo skupino. Savnanje velja za eno najbolj zdravilnih in prijetnih oblik sproščanja. Z učinki globinskega čiščenja telesa tako krepi imunski sistem, pospešuje delovanje limfnega obtoka in ob redni uporabi preprečuje virusna in bakterijska obolenja.

P R E D A V A N J E    U P O R A B A   E T E R I Č N I H  O L J
Skozi predavanje si bomo pogledali osnove o eteričnih oljih, kako se jih uporablja na varen način, katera olja so primerna za izboljšanje imunskega sistema, za podporo dihalom, prebavilom in hormonskemu sistemu. Dotaknili se bomo tudi uporabe olj za naša čustva, kako se z njimi lažje in hitreje uravnovesimo ter povežemo s sabo. Na koncu si bomo z izbranimi olji naredili refleksno masažo stopal in se potopili v meditacijo. To bo prijetno srečanje z opojem eteričnih olj, večji del bomo namenili tudi praktični izkušnji, saj je ta vredna več kot 1000 besed. Predavanje bo vodila Martina Vitanc.

 

IMG_20160804_222600         Vršič


Cena vikend oddiha: 180€
(80€ + hotelska namestitev)


Cena vključuje
:

 – 2 nočitvi v hotelu Špik (sobe 4*)
– samopostrežni zajtrk, večerja/kosilo
– vstop v bazenski kompleks
– 4 vodene vadbe joge, meditacija
– predavanje in dodatni program organizacije
– jogijska oprema (blazine, odeje, kvadri, trakovi)

Za obisk savne je potrebno doplačilo s 30% popustom na redne cene, če se koristi soba kot enoposteljna je doplačilo 20€/nočitev. Zato vabljeni tudi vaši partnerji, družinski člani ali prijatelji, tudi če se ne bodo udeležili celotnega programa. Možnost rezervacije sob je tudi v 3* delu hotela (možnost bivanja z domačimi živalmi). Program se lahko delno prilagodi vremenskim pogojem ali skupini udeležencev.

 

PRIJAVE  do 28. septembra 2018 na tjasa@ashajoga.si

 

PROGRAM JOGA Z RAZGLEDOM po urah:

Petek:

14:00 – prihod in prijava v hotel Špik, Gozd Martuljek
18:00  – uvodno srečanje v Alpskem wellnessu (3. nadstropje)
18:30 – sproščujoča praksa joge
20:00 – večerja, druženje
21:00 – meditacija z zvezdami

 Sobota:

7:30 – jutranja vadba z elementi kundalini joge
9:00 – zajtrk v hotelu
10:30  – sprehod v dolino Krnica/Planica
16:00 – predavanje Uporaba eteričnih olj
17:30 – meditacija in regenerativna joga
19:30 – večerja / wellness (odprto do 23h)

Nedelja:

 7.00 –  jutranja meditacija 
 7.30 – praksa hatha joge
 9:00 – zajtrk v hotelu
11.00 – odjava s hotela in sprehod v dolino Vrata
14.00 – zaključek programa / wellness/ odhod