Novo

Pozdrav v novem!

 

Novo leto, nove zaobljube, nove odločitve, novi, stari mi 🙂 najprej naj vam zaželim čudovito leto 2019! Naj bo leto, ki bo odmevalo vaš glas, polnilo srce z ljubeznijo do tega kar ste in delate, vas osvobajalo v dihu in raztegovalo na prave konce, ob pravem času z ljudmi, s katerimi delite ljubezen, empatijo in podporo. Na leto sinhronizacije, obilja, predvsem pa zdravja in joge!

 

Kakšne so novoletne zaobljube, imate svoj izbrani seznam ali se prepuščate toku? Vas je leto 2018 navdihnilo, preizkusilo ali motiviralo v nove odločitve? Na kratko se lahko umestimo v tri kategorije: prva, da ne načrtujemo; druga, da razmišljamo o načrtih, spremembah, ter tretja, da zavestno načrtujemo in se za spremembe tudi odločimo. Kot nas uči jogijska tradicija o povezanosti in usklajenosti misli, giba in diha, je za prave odločitve pomembno, da jih spustimo skozi vse nivoje. Začetek, da jih jasno definiramo in postavimo v glavi, ko jih podkrepimo s srčno namero, v njihovo uresničitev zares verjamemo in zaupamo, tako sebi kot višjemu. Takrat pripnemo energijo in aktiviramo polje neskončnih možnosti za njihovo realizacijo. Seveda sodi v krog doživetij tudi vesoljni zakon vzroka in posledice, gledano širše, karme ne moremo obiti, prehiteti ali preskočiti. Ko zaključimo določena učenja, ko zares osvojimo določena znanja in spoznanja, takrat se lahko zgodi novo. Pred tem ponavljamo krog za krogom in krepimo mišice osebnostne rasti. Glavna mišica, ki nas podaja na nove poti je zagotovo zaupanje. To je tudi mantra meseca januarja na naših vadbah:

 

Zaupam, da mi življenje nudi in dostavi vse kar potrebujem, v moje najvišje dobro.

 

Tako kot vse v življenju, ko besede občutimo postanejo žive. Ko jih spustimo v drobovje in se nas globoko dotaknejo, takrat imajo pomen. Vse ostalo ni vredno. Izpuhti in tudi mora, saj ob poplavi podatkov in razcvetu tehnologije, on – line mreženja, pametnih naprav in neskončnih klikov postajamo obkroženi s ekrani, zasuti z informacijami in pretiranimi stimulansi. Prav vse vpliva na našo podzavest, saj ta ne loči med resničnostjo ali domišljijo. Zato je več kot potrebno globoko vdihniti svež zrak sredi gozda, se postaviti na vrh hriba z velikim nasmehom in občutiti mir v naravi. Letošnje leto bo malo preizkušalo zdravje in našo odgovornost povezano z zdravjem, zato je dobro večkrat obiskati točke, kjer se lahko popolnoma sprostimo, poleg joge seveda. Predvsem so blagodejne lokacije ob vodi, izvirih, tolmunih, rekah, jezerih, morju. Povsod tam kjer se voda pretaka in se jo sliši. Zato bosta v letošnjem letu po novem podaljšana joga vikenda z razgledom, prvi konec maja v Strunjanu (23.5. – 26.5.19) in drugi sredi oktobra v Kranjski gori (10.10. – 13.10.19). Pravi jogijski oddih, saj bodo vikendi potekali od četrtka do nedelje (lahko se prijavite tudi za 2 dni), vključevali vadbo, meditacijo, mantre, aktivne sprehode in wellness. Preizkušen paket za celostno regeneracijo in obnovitev. Vabljeni lepo, cene in prijave zelo kmalu.

 

Joga oddih

 

Novost v 2019! V januarju bo ponedeljkove skupine hatha joge 20:15 v Radomljah vodila Janja Stopinšek, stara jogijska mačka in novo pečena učiteljica joge, ki je bila lani z nami tudi na joga vikendu v Gozd Martuljku in smo jo vsi takoj vzljubili zaradi njene izredne čutnosti, umirjenosti in miline.

 

V januarju se izteče tudi 1. jogijski semester, oziroma prvo tromesečje, zato bomo v tem zimskem mesecu namenili več časa zadrževanjem, tako v asanah kot dihu, več inverzijam in meditaciji zaupanja. Vztrajanje v položaju, zadrževanje deluje preko fizičnega telesa najbolj na čustveno in energetsko telo, s tem dosežemo večji pretok in globje učinke. Določeni položaji se po nekaj letih redne vadbe joge lahko zadržujejo po več kot 5 min. Preizkusite doma in se po 4 ciklih pozdrava soncu postavite v položaj kobre, ki tako lepo odpira srčni center in zadržite več kot 2 minuti. Ne pozabite na šavasano, tudi če delate kratko sekvenco, o učinkih se pogovorimo v živo. 🙂

 

Februarja začnemo drugi pet mesečni cikel hatha in intuitivne joge, v Radomljah ob pon., sredah in četrtkih do konca junija, v Kamniku ob ponedeljkih do maja oziroma v kolikor bo interes tudi dlje. Seveda lahko izberete tudi redno ali občasno individualno vadbo, ob petkih ali nedeljah v Radomljah, za točno uro se dogovorimo sproti. In ko vas pokličejo življenjski izzivi in želite dodatne poglede in odgovore, so vam na voljo intuitivni pogovori in svetovanje.

 

Sabina je svojo izkušnjo ubesedila takole:

…..Tjašin reading odstre pot do esence in seze do srca. Po prebranem zapisu se spremeni pogled na samo zemeljsko življenje, odpre se čuječnost in ozavesti,da smo vendarle nekaj več kot telo v katerem živimo. Tjaša začuti dušo, začuti njen pomen, smisel, potencial, njeno hrepenenje. Po prebranem zapisu se začnejo odstirati svetovi, ki so v nas “spali”, svetovi, katere nosimo nevedoč v sebi in so prisotni ob vsaki naši želji, namenu, misli, dejanju. Začenjajo se porajati vprašanja kako, od kje, zakaj. Pomirijo nas odgovori, ki jih Tjaša pri osebnem srečanju podaja na zelo srčen, pristen način, brez obsojanja, z izjemnim razumevanjem, posluhom in uvidom v pot naše duše. Življenje dobi povsem nov pomen, saj doumemo razumeti zakaj si naša duša izbira pot po kateri hodimo. Srčna hvala, ker si ….

 

Po novem ima Ashajoga nov račun za nakazila pri Delavski hranilnici, ki je naveden tudi na spletni strani pod kontakti.

Novi podatki TR so: SI56 6100 0002 1002 884 – Najogi.si, Tjaša Kuzmič s.p. (star račun bo veljaven še januarja, potem ne bo več delujoč).

Naj bo toliko za začetek. In naj bo dober.

Se vidimo,

 

Tjaša