Odprta majska okna

Skozi odprta okna bo zadišalo po maju…

Mesec ljubezni, energije, rasti, ustvarjanja, živosti, gibanja in cvetenja. Narava ima polne roke dela, pretok živosti, plodnosti in toplote se dogaja vse okrog nas. Skorja nemogoče, da ne vpliva tudi na dogajanje v nas. 🙂

Vsako leto znova me očarajo spremembe, ki nam jih prinašajo letni časi. Ne samo pomladno prebujanje in nov val zelene, ampak prav vsako obdobje prinaša novo. Je že tako, da smo doma v krasni deželi pod Alpami kjer se v letu zgodi več izmenjav in z njimi povezane aktivnosti, spreminjanje narave in garderobne omare. Še dobro, da je joga na voljo vse letne čase, v enakih kratkih majicah in ponuja stabilnost v toku ponavljajočih sprememb. Prav tako kot praksa joge daje tudi meditacija izjemne pozitivne učinke.

 

_DSC1859

 

Ljudje običajno vztrajamo pri dejavnostih, ki nam prinašajo koristi. Brez koristi izgubljamo smisel. Vendar so tudi aktivnosti, kjer koristi niso vidne takoj ali se na poti izgubijo. Takrat nastopi naša vztrajnost, disciplina in jasnina zakaj vztrajati. Vsekakor je to očitno pri praksah kjer smo izzvani z večjim vnosom energije in globljih vzvodov, razlogov, zanimanj. Seveda je tudi učinek in rezultat temu primeren. To se vsekakor kaže v redni praksi, več kot jo imamo, vse lažje postaja in obratno. Preden »pademo notri«, se mora zgoditi doslednost in predanost. Z ljubeznijo vse teče lahkotneje, zato takrat ko izgubimo vidno polje je pomembno vnesti malo več ljubezni, malo več svetlobe in potrpežljivosti.

 

Predvsem pri začetni praksi meditacije ali po polnem dnevu dogodkov, se je težje izklopiti, umiriti in prazniti glavo, kdaj skoraj nemogoče. Težko je sedeti s pozornim dihom in čakati, da se upočasni miselni proces in se enostavno zgodi pričakovani blaženi občutek miru in zadovoljstva. Meditacija nima toliko opraviti s pričakovanji kot sprejemanji, ne toliko z ugašanjem, temveč s prižiganjem. Kot bi pritisnili stikalo na plus in pozorno sprejemali dogajanja v in okrog sebe. Pri tem gre za uglasitev in povezavo z vsem kar je. Gre za sprejemanje procesa in ne dosego cilja. Tako lažje premagamo miselne upore, notranje saboterje, vzorce, ki nas vlečejo v ponavljajoče kroge ali zaznavanje veliko občutkov hkrati. Meditacija je čudovita pot zavedanja kje smo in kam želimo. Je oblika prijateljevanja s svojimi mislimi in emocijami, tudi tistimi manj prijetnimi. Je uglasitev z izvornim jazom, tistim, ki kaže nas resnični obraz. Je v nadaljevanju povezava z višjim jazom, tistim, ki ve in kaže smer. Je vsakič znova trenutek soočanja, zavedanja, sočutja in sprejemanja življenja. Meditacij je veliko vrst, oblik in različnih načinov. Ni prav ali narobe, važno je, da sledimo tistemu, ki nas povabi, pokliče in resonira z zaupanjem. Nič ni zaman, če je izkušeno in polno doživeto.

 

Ašram

 

Dobrodošli v Alternativa center Radomlje na pomladne meditacije, v sklopu pomladi imamo še dve, prva takoj po praznikih v petek, 10. maja na svetovni dan gibanja, druga v petek 14. junija. Majska meditacija bo tokrat malo drugačna, saj bomo začetek namenili sproščenemu gibanju medenice, kolkov in kolen, predvsem enostavne vaje, ki vplivajo na lažje sedenje in se jih je lahko zapomniti in koristiti za meditacijo doma. Potem se bomo posvetili gibanju diha in zvoka z mantro om in polnili srce s trenutki blagodejne tišine. Energija zvoka je s svojo močjo delovanja, takoj za energijo ljubezni, ki je na zemlji glavna sila kreacij. Zvok potuje daleč in močno vpliva na možgansko delovanje. Zvok je nekaj kar čutimo s celim telesom. Lastna vibracija skozi glas in petje dobro deluje na imunski sistem, zdravi in sprošča hormone sreče.

 

Tako bo tudi na naših vadbah mesec maj obarvan s srečnim in srčnim pretokom, z ljubeznijo do joge in ljubeznijo do življenja. Mantra povezovanja meseca maja bo: sebe in druge srečam in pozdravljam ljubeče, sočutno in odprto. Na vadbi bomo tako odpirali okna in srca, dihali polno in v odtenkih zelene sadili svoje srčne želje.

 

Vabljeni na Joga vikend z razgledom na morju od 23. – 26. MAJA, prijave so podaljšane in še možne v 4* delu hotela Salinera, prosta so še 4 mesta. Čudovit zaključek maja in strnjen sklop vadb, meditacij, blagodejnih sprehodov z razgledom in mantranja, se bo odvijal na krasni lokaciji strunjanskih solin in naše družbe. Tema vikenda je svoboda diha, giba in obstoja. Vikend bo močna podpora notranjim procesom, poti sprememb in zdravljenju, prav tistega kar potrebujete.

 

Joga vikend 18  Kristalna miza

Joga vikendi so namenjeni spremembi okolja in intenzivu praks za dobro počutje in močno regeneracijo, v podpori skupine ljudi z enako namero. Ali kot se je izrazila ena od udeleženk lanskega morskega odklopa: »Nimam besed, s katerimi bi lahko opisala mir v sebi! Bilo je čudovito! Hvala za vse!«

 

Odprte pa so tudi že prijave za naslednjega, ki se bo odvijal v začetku oktobra v Gozd Martuljku.

 

Redne skupinske vadbe hatha in intuitivne joge potekajo maja v Radomljah in Kamniku po ustaljenem urniku. Junija nadaljujemo redne vadbe samo v Radomljah in julija prav tako s poletno jogo pod milim nebom. Avgusta zaslužen počitek in šavasana. 🙂

 

Vabljeni tudi na individualno vadbo joge, termini petki ali nedelje zvečer ali na angelski reading, oziroma intuitivno branje energij in pogovor za dušo. Na takšnih srečanjih se zgodi preplet duhovnega, nebeškega, mističnega in zemeljsko razumljivega. Vpogledi v energijsko sliko nam povejo vsebine iz ozadja, ki nas določajo in povezujejo s višjimi sferami. Delamo v polju svetlobe in realizacije višjega dobrega. Termini in lokacija po vaši izbiri in dogovoru.

20140531_195214

Lepe praznike želim in živel 1. maj!

Se beremo 🙂