Nov semester 2020

Sončne, tople pozdrave s severa Tajske! Sredi riževih polj in bogate džungle se učim, izobražujem, navijam možgane v nove smeri, smejim, jokam, gradim in uživam okusno tajsko hrano, v krasni družbi 17 drugih učiteljic joge iz celega sveta. Zelo zanimivo je sobivati v ašramu, v skupnih sobah in kopalnicah… Začeti v jutranji in zaključiti dan v večerni tišini, z močno jogijsko prakso za dobro jutro in večerno meditacijo mantrami Ganeše za skoke čez ovire in Lakšmi za polno obilja. Prav zares potrebujemo oboje. Premagovanje ovir, svojih podzavestni vzorcev, ki nas bremenijo ali držijo v poznanih okvirjih, je lahko velik zalogaj. Ampak z jogo, meditacijo in ostalimi tehnikami osebne in duhovne rasti je svet mnogo bolj obvladljiv in enostaven.

Vsekakor pot do uspešnega življenja, ki ga želimo vsi, pa čeprav nam uspeh predstavlja različne stvari, zajema veliko predanosti, vztrajnosti in notranje modrosti. Zavestne prakse joge, pranajame, redne meditacije in zavedanje, da smo mnogo več kot fizična pojavnost, v našo bližino privablja energije pretoka, obilja, radosti, zadovoljstva, izpolnitve, veselja in zdravja. Čim več tega za vse nas!

Praksa    Jin joga

Vstopili bomo kmalu v zimski mesec ljubezni, pomladnih sanj in počasnega ogrevanja na toplo zemljo. Blizu in otipljiva je, zdaj ko smo čez, na drugi strani jogijskega leta, s februarjem vstopamo v nov semester do poletja. Upam, da ste pripravljeni na joga vikende z razgledom! Letos imamo kar tri, zato, da boste lahko izbirali med različnimi datumi in lokacijami.

Cene, ki so navedene za joga vikende veljajo le do 1.3.2020zato si zagotovite svojo rezervacijo za katerikoli vikend čimprej! Rezervacija je plačilo programa, hotelsko namestitev poravnate kasneje. Vse informacije najdete na zavihku JOGA VIKEND.

 

AKTUALNO

Ta PETEK, 24.1.2020 ob 20.00 uri JOGA NIDRA, v Centru Alternativa Radomlje. Joga Nidra ali psihično spanje, je spanje brez spanca, v katerem je človek na meji med spanjem in budnim stanjem. To je metoda pogleda v lastno notranjost (od starodavnih časov so to metodo  uporabljali jogiji, da so se soočili z notranjim jazom).

Skozi dobro uro vodenega sproščanja sprostimo vse nivoje našega bivanja (fizično, psihično, čustveno) in tako odpravljamo globinski stres, napetosti, strahove, odvisnosti, anksioznosti, fizične in psihične bolečine ter globoko ukoreninjene podzavestne vzorce. Zbudimo se sveži in energični, z občutkom miru, zadovoljstva, radosti in dobrega občutja. Jogiji trdijo, da 45 minut  joga nidre deluje enako regenerativno  kot  3 ure spanca.

Če je res, pa preverite sami 😉

Lepo vabljeni na petkov večer ugodja in sproščenega potovanja.

Prijave tokrat direktno Janji ali Tamari, s plačilom 15€ na TRR pred pričetkom.

Jogo nidro vodi Janja Stopinšek, certificirana učiteljica hatha joge.

Napotki za prakso joga nidre:

–      prakso joga nidre izvajamo leže, na tleh v položaju shavashane ( izjemoma na boku (nosečnice) ali sede (v primeru bolečin v hrbtu)).

–      vsaj 1  uro pred dogodkom ne jejte večjega obroka in ne pijte preveč.

–      na prakso joga nidre pridite v udobnih in toplih oblačilih (ne pozabite na tople nogavice)

–      s seboj prinesite toplo odejo, manjši vzglavnik, lahko tudi svojo joga blazino ali bolster.

POMEMBNO:

–      pridite na prakso vsaj 10 minut pred začetkom.

–      če ste prehlajeni ali kašljate, prosim da dogodek izpustite.

–      pred pričetkom prosim izklopite telefone (tudi vibriranje) in jih pustite v torbici ali jakni.

–      po pričetku (ob 20.00h) bodo vrata zaklenjena in vstop po tej uri ne bo več možen

jutranja   lottus

Veliko dobrega in novega se bo dogajalo to leto, smo zares šele na začetku! Upam, da ga polnite z zaupanjem, da vam življenje dostavi vse kar potrebujete. S to popotnico in mantro meseca januarja ZAUPANJEM, postavljamo temelj celotnemu letu. Za upanjem, pride zaupanje in z njim miren oblak toplih dotikov neznanega.

Se vidimo kmalu!

Na – ma – ste.