Novembrski dež na jogi

November marsikomu dolgočasen in siv, a na jogi zagotovo ne. Mesec, ki nas vabi, da se sprehodimo skozi notranje pokrajine, pometemo staro in ovrednotimo tista področja, ki nam predstavljajo večje izzive. Vsakič ko se posvetimo sebi, potujemo po zvezde. Koliko in kdaj bodo sijale je odvisno od našega zavedanja in zaupanja, da se vse dogaja z namenom. Pomembno je ozavestiti s kakšnim, saj to močno olajša dinamiko v odnosih in potrebne spremembe na poti. Mesec november nas bo nagovarjal z besedami globin notranjega vira in notranjega kompasa. Mantra, ki nas bo spremljala na vadbah je: zaupam notranjem vodstvu in njegovi veličini. Zaupam, da moj višji jaz, duša, srce kar vam je bližje, dobro ve in pozna različne, pozitivne rešitve. Zaupam notranjim silam, ki me prebujajo.

pozitivni_ucinki_joge

V tem duhu bo tudi novembrska meditacija, klicale bodo globine in pele tisto notranjo pesem, ki si jo mrmramo ali pojemo le zase. Globine resnic in globine dušnih povezav so kot zlato, prinesejo toliko dobrega, da nas celo kdaj tako zasujejo, da jih ne vidimo. In kadar črpamo iz globin, zajamemo lahko marsikaj, od starih usedlin do svežih spoznanj. In šteje oboje. Datum je iz prvotnega 29.11. prestavljen na petek 22.11. ob 19.30 uri, Center Alternativa Radomlje.

 

Decembra pa bomo prav zares peli, ponavljali, tudi malo fušali in predvsem uživali na prazničnem meditativnem večeru manter v petek, 27.12. ob 19.30 uri. Rezervirajte si termin že zdaj! Mantre kot priklici energij skozi ritmično ponavljanje posameznih besed, stavkov in kitic delujejo podzavestno in kličejo k naši svetlobi. Ustvarili bomo krog povezave in izbirali zlate misli, za lep zaključek koledarskega leta.

Savasana

AKTUALNO

 

To NEDELJO 10.11. ob 19.30 uri JOGA NIDRA, v Centru Alternativa Radomlje. Dvojni počitek ali jogijsko spanje, ko skozi dobro uro vodenega sproščanja sprostimo vse nivoje našega bivanja in tako odpravljamo globinski stres, toksine in napetosti. Globoka sprostitev in zavestno dihanje sta močno povezana. Le pravilno dihanje omogoča prehod možganov iz dejavnega stanja, v stanje globoke budne sproščenosti. V alfa možganskem valovanju (7-13 Hz) obe možganski polovici delujeta istočasno. Raziskave potrjujejo, da se ljudem, ki zavestno znižajo možgansko valovanje in so v stanju globoke budne sproščenosti, občutno poveča nivo beta-endorfinov in dopamina v krvi, ki sprožajo občutek miru, zadovoljstva, radosti in dobrega občutja. Vse te snovi so tudi tesno povezane s povečano miselno jasnostjo in obnavljajo spominske sposobnosti.

 

Vabljeni lepo na nedeljski večer ugodja in sproščenega potovanja. Prijave na tjasa@ashajoga.si in plačilo na TRR pred pričetkom, 15€ za vse jogiste, 20€ za zunanje. Jogo nidro vodi Janja Stopinšek.

 

ZANIMIVO

Če vas zanima kako pomagati sebi in drugim s pomočjo pranske energije lepo vabljeni ta konec tedna 9. in 10.11. na osnovni Pranic Healing tečaj, da lastnosti in funkcije 7. glavnih čaker nadgradite, dopolnite in oplemenitite z znanjem sodobne energijske medicine in anatomijo subtilnega telesa: avro, avričnih žarkov in 11 glavnih čaker oz. energijskih centrov. Pranic Healing je tehnično dovršen sistem, ki spada med komplementarne metode zdravljenja, ki se jo lahko nauči vsak. Osnovni tečaj nauči tehnik kako videti življenjsko energijo, jo občutiti v rokah ter jo uporabljati za odpravljanje in lajšanje fizičnih in psihičnih težav. S takšno uporabno tehniko si lahko močno olajšamo težave še preden nastanejo in pomagamo bližnjim. Energija lahko pomaga in zdravi, samo, če vemo in poznamo osnovne zakonitosti in njene širše uporabe.

meditacija

LOKACIJA: Center Pranic Healing, Šentvid pri Stični

TERMIN: 8. in 9.11.2019

CENA: 250€ – za vas 10% popust s kodo ASHAJOGA

Tečaj vodi dr. Deborah Anna Quibell  https://www.deborahannequibellphd.com

VEČ INFO: https://pranichealing.si/osnovni-pranic-healing-tecaj-9-10-nov/