JUNIJ na jogi + napovednik POLETJA

Toliko kot se spreminja svet danes, se ni nikoli prej. Novi koncepti, nove družbene oblike, novodobne postavitve družin, online komunikacije … tehnologija leze v vse pore človeštva. Toliko kot je danes pametovanj tudi ni bilo nikoli prej. Hvala bogu, da se odpiramo, povemo na glas, se osvobajamo strahopetne kolektivnosti in ubogljivosti, izražamo svojo naravo in se otepamo predsodkov, tudi če kdaj zmanjka vsebine.

Tudi joga ima nešteto novodobnih verzij in različic, ene bolj druge manj pristne, ene bolj s približkom avtentičnosti druge manj. Vedno si izberemo svojo skupino, prakso, pripadnost, ki je odsev in ogledalo nas samih, osebnih prepričanj, delovanja in smisla, kot ga opredelimo. Tam kjer smo, smo z razlogom in vsekakor ne slučajno.

Praksa joge skozi duhovni, vpliva tudi na osebni razvoj in obratno. Ko se eno obdobje konča in začne drugo, se obrne tudi kolesje skupine ljudi in zahtev, zavest se spremeni. Zato, kamor vleče in kliče česti čut, notranji glas, srce, duša … poslušaj in sledi sebi. Tudi to nas uči joga, velika zakladnica starodavnih znanj, prevedena in tudi izgubljena v prevodu.

Intuitivni um je sveti blagoslov, racionalni um je zvesti služabnik. Ustvarili smo družbo, ki časti služabništvo in pozablja na svetost. Albert Einstein. 

Zgornji tekst je bil napisan konec leta 2017. Pet let kasneje bi vsekakor potreboval osveženo verzijo. Toda kako začeti drugače kot … toliko kot se spreminja svet danes se ni nikoli prej.  Noro, svet se v zadnjih petih spremenil v pred in po, v živečo svobodo in v svobodo upanja. Zares lahko pritrdimo vsi, da smo se spremenili. Da se nas je dotaknila tako osebna kot kolektivna preobrazba in da čas, ne samo da se vrti hitreje, čas zgineva. Zgineva zaradi preobseženosti dogajanja, zaradi neskončnih sprememb pogojev bivanja, delovanja, poslovanja, življenja, tudi zaradi tolikšnih možnosti različnih pogojev in izbir. Prav to se čuti zdaj, ko smo prišli nazaj v ta živ občutek svobode časa in prostora, lastnega odločanja in osebne odgovornosti, ki se tako evidentno kaže. Prav zato in zaradi vseh sprememb, so potrebne temeljite pavze, kvalitetni odklopi, stik z umiritvijo in čas trenutka nič. Priložnosti za to bo to poletje veliko. 

Vsa velika starodavna znanja učijo, da smo povezani bolj kot si mislimo, da smo neskončna celota živega, da smo eno, v duhu in duši. Da smo prišli sem zato, da se spomnimo kar že imamo v sebi in da se naučimo čustvovanja in omejitev v času, ki nam je namenjen. Predvsem kako rasti, zoreti, ljubiti in hkrati pametno presojati kaj zmoremo z lastnim telesom, kaj s svojimi mislimi, kako ohranjati čiste čustvene vode in kako usmerjati svojo energijo, ki je le majhen del neskončne energije vesolja. Mi pa tako veličastni.

Kaj bomo naredili z vsemi svojimi blagoslovi, življenjsko energijo duha, kaj z vsemi spremembami, novostmi, norosti? To kar lahko. Ni pravila in ni navodila. So znanja, so zakonitosti, so vedenja, ki držijo to zemljo v gravitaciji, vesolje v neskončnosti in nas same v ljubezni. Bolj kot se bomo odpirali in povezovali s srci, bolj bomo ohranjali čisto izvorno povezavo. Bolj bomo hranili in skrbeli za mehka tkiva, bolj bomo znali stati pokončno kadar bo to potrebno. Ravnovesje duha in srca, ravnovesje telesa in uma, ravnovesje med zgoraj in spodaj, znotraj in zunaj. Vse to nam ponuja joga, vse to nam daje meditacija, vse to poganja čas, ki ga usmerjamo v notranje ravnovesje.

JUNIJSKE PRAKSE

Vabljeni v junijsko srečo, predvsem na redne tedenske vadbe v Radomljah in uradni zaključek sezone.

♣  Mesečna junijska MEDITACIJA ZDRAVLJENJA IN REFLEKSIJE 1.polovice mojstrskega leta – zadnja v tej sezoni – nedelja, 5. JUNIJ ob 20h prostor nad cvetličarno, prijave so obvezne 

♣   DAN ODPRTIH VRAT – masaža na stolu, indijska masaža glave, pranic healing terapije, sprostitev in druženje, Šentvid pri Stični – nedelja, 5.JUNIJ ob 15h, več na https://potdozdravja.si/dan-odprtih-vrat/

♣  URADNI ZAKLJUČEK sezone ODPRT ZA VSE na najsvetlejši dan leta – TOREK, 21.JUNIJ ob 18h – ARBORETUM VOLČJI POTOK, zelenica zg. angleški park (pri trenutno cvetočih rododendronih).

Vabljeni, da pridete vsaj pol ure prej (17.30), saj bomo začeli točno. Vsi, ki bi želeli deliti svoja znanja, talente, različne storitve, ki jih ponujate vabljeni, da mi to sporočite, zato da bomo ustvarili krog povezovanja in sodelovanja vseh ljubiteljev joge in meditacije. Pripravljam tudi malo presenečenje, ki se ga zelo veselim! V primeru dežja se srečamo v našem jogijskem prostoru nad cvetličarno. 

JOGA VIKENDI

♣ JOGA VIKEND KRANJSKA GORA 10. – 12.6. – skupina je polna

Prijave so možne na MORSKI JOGA VIKEND od 7. – 9. oktober 2022, Ankaran, hotel Convent, bivanje v vilah 4* – več info kmalu 

NAPOVEDNIK POLETJA 22

JOGA V PARKU ARBORETUM, Volčji Potok

JUNIJ – torek 21.6.22 ob 18h

JULIJ – četrtek 7.7.22 ob 18h

AVGUST – četrtek 25.8. ob 18h

V primeru dežja, se lokacija preseli v prostor nad cvetličarno, Škrjančevo 1C, Radomlje.

KRALJEVSKI DAN ZAME – celostna regeneracija telesa & duše z razgledom v kombinaciji z blagodejno vadbo joge in meditacije, wellness sprostitvijo v bazenu in savni, dodatno aroma masažo po želji, sadjem in čudovitim gorskim razgledom. Na voljo je več terminov, sobotni celodnevni ali sredin popoldanski:

Lokacija: Alpski wellness hotel Špik, Gozd Martuljek, Kranjska gora

JULIJ –  sobota 23.7. ob 10h

JULIJ  – sreda, 27.7. ob 17h 

JULIJ – sobota, 30.7. ob 10h

AVGUST – sreda 3.8. ob 17h

AVGUST – sobota 6.8. ob 10h

Cena paketa KRALJEVSKI DAN je 99 eur, cena KRALJEVSKI POPOLDAN je 45 eur (v ceno ni vključena masaža). Prijave so obvezne.

RAJ ZA DUŠO – BABNA REKA, KOZJANSKO

Vabljeni na popolnoma free style povezovanje dobrih energij, na BABNI VIKEND od 12.8. – 14.8.2022 – za cel vikend ali tudi le en dan, spanje v svojih šotorih pod milih nebom na božanski lokaciji obdani z gozdom, razgledom in mirom. Bosih nog in odprtih src, domača hrana, joga in meditacija, sprehodi in veliko ljubezni. Več info sledi kmalu. 

Vsekakor se pripravlja tudi prava otvoritev lokacije BABNE REKE sredi jullija, z urbanim zvokom pod milim nebom in meditacijo z mednarodno učiteljico in medijem Sharon Prince, ki bo ponovno prišla v Slovenijo. Prav tako bova tokrat obe v času njenega obiska izvajali readinge, oz dušna branja. Mesta bodo omejena. 

Ostanimo z nogami v trenutku zdaj, v polnem izdihu maja in radostnem vdihu junija pred vrati. Potem pa počasi naprej. 

Atma Namaste. 

Tjaša