NOVA SEZONA joge in meditacije 2022/2023

Živjoooo, preden vas povabim v novo sezono in seznanim z novostmi vas najprej prosim, da se udobno namestite (četudi ležite), naredite en globok vdih tako, da se usta razširijo do ušes in en dolg izdih tako, da začutite sprostitev telesa.  

Dobrodošli v novi sezoni, že 10. po vrsti v Radomljah. Ravno danes sem imela intervju za podcast poslusam.se z drago Polono, ki je vrsto let obiskovala jogo, začela v Harmoniji v Mengšu, nadaljevala z joga vikendi in meditacijami. Ko sva odpirali temo za temo in se sproščeno pogovarjali, sem obudila veliko spominov na svoje začetke joge in kako mi že več kot 20 let bogati življenje in nenehno daje v različnih verzijah. Vsi, ki me poznate veste, da sem začela zato, da si olajšam težave s hrbtenico in nadaljevala ker je tako joga kot meditacija postala način življenja. Celostna vadba, ki ima mnogo koristnih učinkov tako na fizično kot psihično zdravje, predvsem deluje kot krasna blažilka stresa in odpira pot tako osebnega kot duhovnega razvoja oz. tisto pot, na katero smo pripravljeni, da se zgodi. Če izhajam iz svoje izkušnje lahko rečem le hvala vsem mnogim joga učiteljem in različnim mojstrom duhovnih znanosti, za varen in čuječ prostor, za prenos tako uporabnega znanja, za dostopno, dosegljivo in mogoče. Vsekakor je bilo zadnje moje desetletje prepleteno z nenehnim izobraževanjem tako na področju joge kot duhovnosti. Vesela sem, da to lahko delim naprej in da živimo ta skupni čas, kljub vsem zahtevam in izzivom skozi katere gremo kolektivno. Vsekakor verjamem, da ustvarjamo novo zemljo, že samo s tem, da nam je izbira “sebe” pomembna in da zavestno gradimo povezanost, skladnost, ravnovesje in ljubezen v vse smeri prostora in časa. 

NOVI TERMINI V SEZONI: ZAČETEK V 2. TEDNU SEPTEMBRA

sreda 14. oz. četrtek 15.9. (in ne 7.,8.9. kot je bilo prvotno) 

  • Hatha joga 1 – SREDA ob 18h – joga za začetnike in vse, ki si želite obnoviti osnove (mesta za oktober – čakalna vrsta )
  • Hatha joga 2 – SREDA ob 20h – joga za vse, ki vadite dlje časa in ste v dobri psihofizični pripravljenosti (polna skupina)
  • Jutranja joga – ČETRTEK ob 6h – joga mix, hatha s kundalini elementi (prostih še 5 mest)
  • Intuitivna joga – ČETRTEK ob 18h – blagodejna joga z več duhovne note (mesta za oktober – čakalna vrsta) 

CENE:

1 mesec (1x tedensko): 50 eur

3 mesece (1x tedensko): 138 eur

S plačilom pred začetkom izbranega obdobja potrdite svojo rezervacijo. Za več na povezavi https://ashajoga.si/cenik-hatha-joge/

LOKACIJA:

Škrjančevo 1C, Radomlje, prostori nad cvetličarno Na ovinku

Prvo tromesečje: 15.9. – 15.12.2022; drugo: 4.1. – 4.4.2023 in tretje: 5.4. – 22.6.2023

ZA OGREVANJE PRED začetkom nove seznone: JOGA V PARKU – četrtek, 25.8. ob 18h, Arboretum Volčji Potok, zelenica zg. angleškega parka, 15 min od vhoda v park oz. v primeru dežja v prostoru nad cvetličarno Radomlje.  

MEDITACIJA POD ŠPIKOM – Gozd Martuljek

NEDELJA, 4.9. ob 10h dopoldan

IZHODIŠČE – Brunarica pri Ingotu.

Meditacija je na posebnem prostoru ob vodi Martuljka ob čudovitem gozdu na jasi, traja slabo uro, s seboj potrebujete podlago za sedenje. V primeru več prijav, ki lokacije ne poznate, se dobimo spodaj in se skupaj odpravimo mimo 1. slapa do koče. Izkoristite lepo nedeljo in jo združite z čudovitim izletom med alpske vode. V primeru slabega vremena meditacija odpade.   

MORSKI JOGA VIKEND: 7. – 9. OKTOBER 2022, Ankaran 

Vabljeni na joga oddih v čudovit kompleks nekdanjega benediktinskega samostana Sv. Nikolaja v Ankaranu. Prvič bo joga vikend potekal v tej mali mediteranski oazi, ki ponuja izjemen ambient za prakso joge in meditacijo. Adria resort zajema hotelski kompleks, ki je najbolj ohranjen del samostana, obnovljene apartmaje in vile 4* obdane s starimi cedrami, kamp in welneški del z bazenom z morsko vodo.

Poseben je prostor, kjer bomo preživeli največ skupnega časa skozi dih in posvečenost. To je bivša kapela, ki jo krasijo barviti vitraži, lestenci, visok strop in posebna akustika. Prav zato bomo joga vikend namenili tudi harmoniji zvoka.

Program bo vključeval jutranji in večerni del praks, tako asan, kot pranajame, mantre in meditacije. Povezovanje pa bo ključ do vsega, kar se bo dogajalo skozi vikend valov in oddiha. Povezava je potrebna, da se zgodi stik nazaj, ker ta odpira in ustvarja prostor naprej. To poganja, daje in krepi. Odpira prsni koš za vdihe, ki nas mehčajo v zaupanju. To pa je izziv v današnji sedanjosti, ki ima vedno bolj oddaljene vrednote kvalitet bivanja. Kako ostati v odprtosti, povezanosti, sproščenosti, ko nam zunanji svet vsiljuje svoje zahteve nad katerimi se lahko nenehno pritožujemo. Tako, da ohranjamo in krepimo povezanost s srčnimi mislimi, vsebinami, namerami, ljudmi, ki imajo podobno vibracijo in čutijo svet okrog sebe. Tako se ustvari povezava s tistim, kar nam je iskreno blizu. Skozi vikend oddih se zgodi preplet, ki nas opolnomoči, okrepi in razbremeni hkrati.  

Vabljeni v mehčanje morja in sebe z vsebinami, ki vračajo.

TERMIN: 7. – 9. oktober 2022

LOKACIJA: Adria resort Ankaran

CENA: 266€ 

Cena vključuje polpenzion (zajtrk in večerjo) v dvoposteljni sobi in program celotnega joga oddiha. Za nastanitev v enoposteljni sobi je doplačilo 23€ po osebi na noč. Nastanitev je v prenovljenem delu vil, ki so oddaljene od hotelskega dela 3 minute. Možnost bivanja je že z nočitvijo dan prej, četrtek 6.10. in z dodatno prakso joge v petkovem dopoldanskem času v primeru zadostnega števila prijav. Prijave na mail tjasa@ashajoga.si

DAN ZAME NA DOMAČIJI TEŠNAK

V maju smo doživeli čudovit dan joge in meditacije, z delavnico veganskih slaščic na eni izmed najgostoljubnejših domačij na svetu. Vsekakor domačija Tešnak slovi po izbrani domači kulinariki, zelenjavi iz vrta, srčni odprtosti in prijaznosti gostiteljev. Tokrat nas domačija vabi tik pred veselim decembrom, ko bo tišina zime že trkala na naša vrata in ko bomo iskali tople, prijetne, domače prostore z izbrano družbo in pogovore ob skodelici vročega čaja. Temu bomo dodali še jogo in meditacijo in dodatno vsebino programa v izdelavi. V pripravi je ali delavnica risanja mandal, ali izdelava medenjakov ali predavanja na temo povezovanja s svojo intuicijo in svetlobno mrežo.   

DATUM: sobota, 26. NOVEMBER ob 9.30 uri, z možnostjo nočitve z zajtrkom in dopoldanskim delom individualnih readingov in masaž.

OKVIRNA CENA: 90€  + spanje z zajtrkom 

PRAZNOVANJE SOLSTICIJA

Praznovanje zaključka mojstrskega leta 2022 in predbožičnega časa z meditacijo in mantro OM. Tako kot vsako leto bomo tudi letos ustvarili veselo praznovanje življenja in vsega kar osvajamo in premagujemo skupaj. Zlate misli, nagradne igre in prijetno druženje nas vedno poveže in obogati. Tudi letos. Tokrat na solsticijski večer, ko se bo dan začel podaljševati in bomo skupaj vstopili v močnejši, toplejši in bolj svetel del zime. Večer topline in bližine, ki ga ni zamuditi. 

TERMIN: SREDA, 21.12. ob 18h, lokacija Radomlje ali Kamnik

CENA: 25€ oz. 12€, če boste imeli še veljavno trimesečno karto

V NOVEMBRU ALI DECEMBRU ODPIRAM NOV PROGRAM – KROG POVEZOVANJ

Namenjen predvsem tistim, ki ste že bili na branju dušnih zapisov oz. readingih in potrebujete dodatne vpoglede, smernice ali podporo. 

Skozi več letno delo readingov prihajam ves čas do enakega zaključka. Potrebujemo krog v katerem delimo svoje izkušnje, ugotovitve, odprtosti, brezpogojnosti in sebe v tisoči verziji. Krog kjer se občutimo na dušnem nivoju, v polni trenutni verziji, ne glede na to kje in kako ste v življenju. 

Ta krog je namenjen povezovanju z dušnim vedenjem v sebi in posledično tudi s skupino, ki se bo ustvarila. Krog bo imel odprta vrata 2x letno, ravno zaradi konsistence in občutka bližine, saj bomo delile avtentične, resnične zgodbe srca, zato da bomo prišle v globlji stik s svojimi deli – ranjenim ali zaceljenim, zamegljenim ali jasnim, sočnim ali zlomljenim, zaprtim ali odprtim srcem lastnih izkušenj zemeljskega potovanja. 

Krog je namenjen le ženskam, tistim, ki vedo, da so zdravilni pogovori mnogo več kot najboljša kava in ki potrebujejo razumevanje in sočutno skupino drugih žensk, ki so si upale vstopite v neznano in začutiti dele sebe, ki so jim bili do sedaj skriti ali nedefinirani. 

Skupaj bomo odkrivale tančice neznanega in skozi voden proces tako pogovorov kot meditacij ustvarjale svet v katerem želimo živeti. Meditacije in pogovori bodo vodeni s pomočjo svetlobe in vodnikov. 

Krog povezovanj je torej skupinski dušni pogovor in bo potekal v zaprti skupini do max. 8 udeleženk. Potekal bo 1,5h do 2h online, 1x tedensko ob nedeljah zvečer in z dvemi srečanji v živo na izbrani lokaciji. Tam se srečamo v belini in svežini, v krilih in rožah v laseh, z glasbo, cvetjem in dišečim ambientom. Tako bomo začele in končale 3 mesečni sklop kroga povezanosti. 

Izmenjava za celoten 3 mesečni krog je 380€ z otvoritvenim 30% popustom, če plačate v celoti 266€ oz. 20%, če plačate vsak mesec posebej, torej 99€ na mesec. Celoten program vključuje 9 online srečanj + 2 srečanja v živo skupinskega dušnega pogovora z vodeno meditacijo in kratkimi readingi.

Lepo vabljene! 

Globok vdih in nasmejan izdih. Se vidimo na jogi in meditaciji ali na joga vikendu, joga dnevu ali na krogu povezanosti. Individualni termini readingov in pranic healinga so odprti skozi celo leto. 

Hvala za branje in hvala za vašo bit. Srečamo se na srčni frekvenci, tam kjer smo resnični in doma. 

Tjaša