ŽIVEL MAJ IN POMLADNI DAN JOGE, 14. MAJA!

Vabljeni na poseben dan, na krajši enodnevni odklop in sobotni oddih. Sobota je saturnov dan, namenjen prenovi, regeneraciji, notranji kontemplaciji. Tako bomo ta dan namenili obnovi in povezovanju svoje biti s kozmičnimi energijami. To bo dan posvečen sebi, sprostitvi in prijetnemu druženju. Ta vikend je tudi pred polno luno v maju, poznana kot Vesak praznik luči, najmočnejša spiritualna luna v letu.

Te dni se bo, kljub mrku, zgodil velik pretok svetlobe, saj veliko ljudi po celem svetu slavi princa Gautamo, velikega mojstra, duhovnega učitelja in razsvetljenega Budo. Budistična praksa temelji na nenasilju in nedvojnosti. Uči, da ni potreben boj, ne s telesom, ne z dihom, jezo ali bolečino. Usmerja v sprejemanje, povezovanje in globoko sočutje. Srce budistične prakse je ustvarjanje navzočnosti v trenutku sedanjosti. Prav to nam omogoča svobodo, osvoboditev od miselnih procesov, obžalovanj, strahov in skrbi. Takšne svobode si želimo vsi. Buda je rekel: “Preteklosti ni več, prihodnosti pa še ni. Resnično živi smo lahko le v enem samem trenutku, sedanjem.” Ustavitev (šamata v sanskrtu) in globok vpogled (vipassana) sta elementa budistične meditacije. Globok vpogled je mogoč, ko se ustavimo. Na blazini se moramo ustaviti. Med meditacijo se moramo ustaviti. Tudi, ko smo v kuhinji in ko pomivamo, se običajno ustavimo. Resnična praksa umiritve je zelo pomembna. Hitimo vse življenje, hiteli smo tudi v prejšnjih življenjih, v obliki naših prednikov in staršev. Hiti ves svet. Zdaj je čas za vadbo umirjanja, za to, da se dotaknemo vsakega trenutka dneva. Da lahko korak zdravi in neguje, izgovorjena beseda daje bližnjim, ljubljenim ali nezancem. Tako lahko vstopijo zdravilni elementi življenja, pozitivna smer pogledov in moč pretoka.  

Ko vadimo skupinsko izkoristimo skupinsko energijo, ki jo ustvarja vsak s svojo prisotnostjo. Skupino (sangha) sestavljajo ljudje, ki imajo podobno usmeritev, želje in potrebe. Ki čutijo podobno in ustvarjajo kolektivno energijo pozornosti, ki ji lahko zaupamo. Tako lahko svojo resnično naravo podelimo z drugimi in to je vrednost, ki močno povezuje skupino. Zato je toliko vredno, ko svoj čas namenimo sebi in drugim, še posebej v okolju, ki to podpira, nudi gostoljubljnost in toplino. 

POMLADNI DAN JOGE

Vsi majsko razpoloženi lepo vabljeni na domačijo Tešnak, v čudovito Poljansko dolino, 14. maja ob 9 uri. Program bo vključeval polno dobrega, med drugim tudi krajšo delavnico priprave veganskih sladic, savno ali sprehod po želji in zvočno kopel. 

image_6487327 (1).JPG

PROGRAM:

9:00 – SANGHA krog povezovanja in prisotnosti
9:45 – JOGA FLOW, praksa budnosti in notranje moči
11:15 – KAVA, ČAJ VESELJE in Tešankova dobrodošlica
12:00 – MEDITACIJA DVEH SRC 
13:00 – KOSILO iz domačega vrta
14:00 – Delavnica VEGANSKE SLADICE, savna ali sprehod po želji
16:00 – JOGA SPROSTITVE, intuitivna vadba čutenja
17.30 – POZDRAV iz kuhinje 
18.00 – ZVOČNA KOPEL sprostitve in umiritve (vodi Urban Brenčič)  

Cena celotnega joga dneva na domačiji (2x joga, 1x meditacija, kosilo in 2x prigrizek, delavnica sladic, savna) je 60 eur po osebi z dodatnim doplačilom zvočne kopeli (13 eur). Vadba joge je primerna tako za začetnike kot nadaljevalce. 

Svojo rezervacijo potrdite s plačilom na trr Ashajoge do 12.5.2022. Dogodek je namenjen vsem, ki vam je blizu veselje, dobra hrana, sproščenost, mir, zadovoljstvo in odklop od vsakdana.  

image_6487327.JPG

Počasi se moramo izuriti za življenje in srečo. Vadba pozorosti in umirjanja ni izmikanje ali beg. Predstavlja živ, polen vstop v življenje, z močjo energije, ki jo dajejo takšna srečanja. Vsi, ki se boste prijavili do 5.5.2022 sodelujete v nagradni igri in to je gratis joga dan! Pogoje sodelovanja najdete na družbanih omrežij Ashajoge in domačije Tešnak na FB in IG.  

POLETNI JOGA VIKEND

Za vse, ki si želite aktivnega gorskega oddiha, vabljeni na POLETNI JOGA VIKEND v hotel Špik, 10. – 12. JUNIJ 2022. Cena za zgodnje ptice le do 16.5.2022 je 250 eur. Prijave so odprte.  

REDNE VADBE

Redne vadbe joge bodo potekale do konca šolskega leta, z uradnim zaključkom na prvi poletni dan SOLSTICIJ 21. junij v parku ARBORETUM.  

Indiviudalna dušna branja in pogovori z vodniki po dogovoru, v živo ali online. Utrinek izkušnje Urše: “
Dušno branje je bila res čudovita izkušnja, ki jo zelo cenim. Tjaša me je popeljala v sproščeno stanje odprtega srca in mi nato predala sporočila mojih vodnikov in vodnic. Vse poteka v zelo prijetnem in ljubečem vzdušju – še sploh, če se prepustiš in si dovoliš občutiti energijo prisotnih bitij Luči. Potem tvoje srce in duša kar zapojeta. Definitivno sem dobila nek globlji vpogled v svoje življenje, svoje vzorce delovanja in ogromno vzpodbude, smernic za naprej. Iz srca priporočam…  

Namaste.Tjaša