Pomladni navdihi

Ni naključje, da je temno središče človeškega očesa zenica, prazna luknja, skozi katero vidimo svet. Enako je v duhovnem smislu jaz prazno središče, skozi katerega spoznavamo vse. Zanimivo je, da se takšen prag imenuje zenica, saj nas izpeljanka besede zen vodi v središče miru in vrednosti mirnih praks in meditacije. In  tako srce zena pripelje v dnevne rituale, kjer vadimo mirne reakcije, mirno delovanje in predvsem umirjanje miselnih procesov. Ko se znebimo vsega hrupa in sanj ega, nas to postavi v središče prave učljivosti. 

Misel sem povzela in prilagodila iz knjige Prebujenja, ki me vsakič znova navdihuje. In zadnje čase se veliko igram z besedami in njihovimi pomeni. Tudi beseda navdih  poveže dih in naval notranje energije za tisto, kar nas navdušuje. Vsekakor je v ospredju navdušenja bujna narava, dišeča pomlad, zelena topla zemlja in vedno daljši dan. Vsaka pomlad nam kaže kako iz nič zraste vse. Narava oblikuje od znotraj navzven, tako tudi mi rastemo v enaki smeri iz središča svojega jaza navzven in navzgor. Ko se zgodi poravnava središč se prebudi dušni zapis. Duša sveti in to opazimo vsi, sij, svetlobo, žar, ne glede na to ali imamo prebujene čute in zaznave.  

Prestopno leto nas vedno bolj vabi v smer sprememb, razumevanja notranjega, v svet energij, v razcvet, osebni uspeh in transformacije, ki smo jih dolgo čakali. Zato lepo vabljeni na dušna branja oz. readinge, kjer se zgodi globlja povezava in se odpre jasnost za razumevanje svojih mehanizmov. Razumeti svojo edinstveno kompleksnost je večplastno in večkratno dajanje sebi, v obliki časa zase, voljo za dobro sebi in postavljanja meja zahtevam sveta. Več o izjemnem letu in času, ki prihaja, bom delila na poletnih srečanjih pod krošnjami dreves in komaj čakam, da vam predstavim online ZEN 15 meditacije. 

POMLADNI 3 MESEČNI SEMESTER JOGE 

April, maj, junij

Kot rada rečem joga in meditacija sta uporabni 365 dni v letu in ne poznata letnih časov. Samo naše prioritete in odločitve so pomembne, koliko bomo zvesti praksam, ki delujejo za nas. Zato vabljeni v april, maj in junij na redne tedenske vadbe joge v Radomlje, Šmarje pri Jelšah in Zibiko. Prostor je, v Radomljah predvsem ob četrtkih, dobrodošli tudi novinci in vsi, ki bi želeli individualni termin. Urnik najdete TUKAJ. Svojo prijavo potrdite s plačilom na trr in izbranim terminom.   

ZELIŠČNI JOGA VIKEND ODDIH

 31.5. – 2.6.2024 

Odprte so prijave za krasen vikend oddih na Tešnakovi domačiji v Poljanski dolini, ki bo tokrat namenjen sproščenemu druženju, povezovanju. Poleg jutranje hatha joge se bomo sprostili še z regenerativno jogo in meditacijami na temo LJUBEZEN ZDRAVI. V ceno vikenda je vključena poučna zeliščna delavnica z nasveti in recepti Narava je naša najboljša lekarna. Dodali bomo še poslikavo na kožo s kano in delavnico risanja mandal, po želji. Po večerji v soboto blagodejna zvočna kopel. Vikend, ki vas bo objel in napolnil, da bomo sproščeno vstopili v junijske večere zvezd in navdihe poletja. Več na povezavi, kjer si lahko ogledate nastanitev https://homestead-tesnak.com/ in na spletki https://ashajoga.si/zeliscni-vikend-oddih/

REGENERATIVNA JOGA,  

Petek 17.5. ob 19h, Radomlje

Regenerativna joga blagodejno vpliva na živčni in imunski sistem tako, da jih razbremeni. Za 2 urni ritual sprostitve potrebujete joga podlago, 2 odeji, bolster oz. 2 manjši blazini, tople nogavice, vodo. Kvader in blazinico za čez oči dobite v prostoru. Vaša oprema je obvezni del regenerativne joge. Praksa je primerna za vsakogar, tudi za tiste, ki joge še ne poznajo ali želijo lažje okrevati po bolezni ali poškodbi. Regeneracijska joga je vodena v meditativnem stilu in s somatskim pristopom. Vključuje lahkotne podprte asane, dihalne tehnike, daljše sproščanje in končno meditacijo. Prijave so obvezne, mesta so omejena. Prijavo na mail potrdite s plačilom 25 eur predhodno na trr.   

POLETNA ONLINE JOGA 

Vsako sredo od 6h do 7h zjutraj

Čez poletje julij in avgust, se preselimo na online povezavo. Tako lahko jogirate kjerkoli in kadarkoli. Poletna JUTRANJA JOGA vsako sredo od 6h do 7h zjutraj. Če vam jutranji termin ne ustreza, delate po posnetku, ki ga prejmete po mailu. Prijave so obvezne, mesečna cena za prijave do 15.6. je 45 eur, posamična vadba 10 eur. Kasneje je redna mesečna cena po ceniku.  

PRANA TERAPIJE  

Individualno

Pranic healing je znanost in umetnost sodobne energijske medicine. Kot poznamo v jogi več teles, oz. več ravni, več plasti, je ena izmed njih energijska raven, kjer se lahko dogajajo čudeži. Ne pretiravam, prano terapija je izjemno čista tehnika komplementarne alternative, ki nas podpira pri raznoraznih odstopanjih, blokadah, napetostih, ki se kažejo v psihofizičnem počutju. Prano terapije izvajam po dogovoru v novem prostoru v Šentjurju ali v Radomljah ali online oz. na daljavo. Enkratna celotna terapija je 91 eur, usmerjena terapija z več ponovitvami 60 eur, prano terapija za otroke je 40 eur. Z velikim veseljem izvajam tudi terapije za živali. Vabljeni, da preizkusite moč energijskega dela, ki sproža procese samozdravljenja telesa.  

Vabljeni na brezplačne predstavitve Prana terapije z meditacijo – online predstavitev petek, 19.4. od 19h do 20h in v živo v Šmarju 20.4. ob 19h.

Prijave na mail. 

NAMASTE
Tjaša