Pozdrav v novem letu!

Poveži se s svojim dihom. Ta trenutek naredi sproščen vdih in izdih. Poveži se s svojo energijo in se umiri z vsem kar je, ne glede na okoliščine. Poveži se s svojimi občutki. In sprosti se v spremembe. Le in zgolj zato, da se povežeš z univerzalno resnico, da je življenju edina stalnica sprememba. 

Joga je pot sproščenega diha. Je blagodejna in lahkotna za premik telesa brez pretiravanja, truda in porabe energije. Premikaš se s tem kar imaš in s čim razpolagaš. Za dobre premike je potrebno uživati polnovredno prehrano in zadosti spanca, tako lahko telo uporabi zaužite maščobe in kalorije in ne dodaja dodatnih. Kadar nimamo dovolj nahranjena telesa in duha začnemo porabljati več življenjske energije kot je potrebno in to nas vodi v izčrpanost, pridobivanje telesne teže, izgorelost, blago depresijo, nezadovoljstvo… 

Med jogo in meditacijo začne čas teči drugače. Glava ima nadzor nad dihom, toliko stvari se umakne stran, preprosto ni jih. Obstaja le zaporedje trenutkov, zaporedje dihov, občutek telesa, ki nas pelje in vodi. Običajna 

Joga in jaz

Zadnjih deset let se je moje življenje spremenilo večkrat. Kdaj s turbulenco novosti, kdaj počasi in zavestno. Ubogi jaz z vprašaji nad glavo je postal opazovalec sprememb in pretoka življenja brez kontrole in vztrajanja za vsako ceno. Vadba joge se je spremenila iz jaz delam jogo v jaz občutim jogo, iz dvomov in pritiskov koliko zmore moje telo, v poslušanje in spoštovanje kaj zmore. 

Nikoli nisem bila tipična jogistka, se borila z naprednimi zahtevnimi variacijami asan, nikoli nisem imela prave motivacije, da jih osvojim zares. Bolj sem bila povezana, če se je telo odzivalo z ljubeznijo, saj nikoli nisem imela potrebe po elastičnem ali mišičnem telesu, ampak po uglašenosti z njim. Vedno me je klicala tišina, v prostor kjer je zvok diha igral svojo glasbo, svoj ritem, tam kjer sem lahko prilagodila svoje počutje in upoštevala svojo raven energije. Tako sem vedela, da mi bo telo odgovorilo z več in ne manj…

Težko mi je bilo včasih. Težko mi je tudi še danes poslušati druge jogijske privržence, ki dojemajo jogo tako drugače. Včasih je bila identifikacija močna, včasih sem se počutila ne dovolj fit, ne dovolj sposobno, tako kot učenka kot učiteljica. Dokler se nisem soočila z lastno temo, kompleksi manjvrednosti sem preigravala situacije in dobivala jasna ogledala skozi odnose. 

Zdaj lahko rečem, da sem našla svojo jogo ali raje svojo vadbo, ki je lahko joga, lahko pa je tudi jaga za dobrim počutjem, vadba srca, čas veternega diha, vadba opazovanja, prostor za počasne gibe kjer pridem nazaj v stik. Pustimo preizkušnje, ki nam jih streže življenje in svet, pustimo karmo, ki čaka na svoje speve, joga je bila in je edina zaveznica, partner in crime, če želite, tista, ki me je dvigovala, ko sem bila v breznih in na vrhu, life saving device vsakič, ko je težko. Ko se telo osveži z dihom, pozornostjo in umikom k sebi, se odprejo zopet vrata za nova doživetja in življenje se odvija na veselje in iskre v dlaneh.  

Vabljeni na tedensko online jogo in meditacijo

PON – hatha flow ob 20h – srednji nivo (zoom app)

SRE – intuitivna praksa ob 19h – začetni in srednji nivo (zoom app)

ČET 18h kratke brezplačne vsebine na FB Ashajogaonline (zaprta skupina)

NOVO – ČET – redna tedenska meditacija ob 21h na FB Ashajoga meditacija

*Cene mesečne in trimesečne joge ostajajo enake. Mesečna meditacija online (4x) je 30€. 

Mesečne meditacije

Vabljeni tudi na redno mesečno meditacijo v krogu s pogovori, sobota 23.1.2021 ob 20h. Meditacija biserov bo energijski tuš in hkrati povezovanje različnih delov nazaj v celoto. Velikokrat nezavedno oddamo svojo energijo, jo razpršimo in pozabimo. Meditacija biserov nas bo peljala po poteh pobiranja deležev, vračanja nazaj v krog celote, sklenjenosti in notranjega ravnovesja. Vabljeni v krog svetlobe in angelskih povezav. 

Meditacija biserov je 20€. Za vse jogiste s semestrsko vadnino je brezplačna. Če pridete v paru, velja 1 vstop za dva. Povezavo na zoom app in vstop na FB meditacije dobite ob prijavi in plačilu na TRR. 

Naj se leto začne z dobro energijo, ne glede na okoliščine. Mantra januarja je gradim zaupanje, da bo življenje prineslo, tisto kar potrebujem. V prilogi meditacija za sproščenost, kadarkoli jo potrebujete. Poslušajte s slušalkami in  svojem miru. 

Atma Namaste.

Tjaša