Hatha joga


hatha joga


Skupinska joga nudi prostor, kjer se ustvari skupno polje diha in podpore podobno mislečih ljudi. Skupinska dinamika ima mnogo prednosti. Najbolj dragocena je ta, da nisi prepuščen samemu sebi, si v družbi ljudi, ki imajo podobna zanimanja in vse povezuje rdeča nit, narediti in dati sebi veliko. Povezovalna nota, spoznavanje novih ljudi, druženje podobnih interesov in življenjskega stila, sprememba lokacije, prijeten prostor in jogijska oprema, so razlogi na strani skupine.

Učitelji joge na podlagi svojih osebnih izkušenj, znanja ter strukturiranega programa učimo varno in učinkovito jogijsko prakso običajno v večjih skupinah. Vadba vključuje asistence, pomoč pri pravilnem izvajanju jogijskih položajev. Glede na velikost in izkušenost skupine se oblikuje vadba, ki je sledi zaporedju in se postopoma razvija s ponovitvami. Skozi daljšo in konstantno prakso se vzpostavi stabilnost skupine, ki nudi posamezniku lasten napredek, osebno zadovoljstvo in nova poznanstva.

Kljub večjemu številu na skupinski vadbi, gre za vadbo z osebno noto in pristopom, kjer lahko sproščeno gradite lastno prakso. Skupinske vadbe štejejo običajno do 15 vadečih.

POLETNA JOGA

Vabljeni na poletno jogo, ki se bo letos odvijala v mesecu juliju, na lokaciji Terra Anima centra v Radomljah. Oziroma bolje rečeno, vabljeni na poletno jogo ob sončnem zahodu, saj bo v primeru dežja ali neviht vadba v prostorih Alternativa centra pri cvetličarni.

Začetek ob 20.uri, vse srede v juliju, razen prve. Datumi so: 10.7., 17.7., 24.7. in 31.7.2019.

Poletna vadba je prav tako namenjena vsem, z izkušnjami ali brez, lahko kot »drop in« ali uvod v prihodnjo sezono. Vadba se bo tako prilagodila skupini in bo kombinacija hatha in intuitivne joge s krajšo meditacijo. Jogijska oprema bo na voljo le če bomo v centru Alternativa, drugače si prosim prinesite svojo blazino in odejo. Cena posamezne vadbe je 15€ oziroma 40€ za vse štiri vadbe skupaj. Prijave so zaželene na mail.

ZAKLJUČNA VADBA SEZONE ODPRTEGA TIPA POD MILIM NEBOM

V sredo, 19. junija ob 20h imamo uradni zaključek sezone odprtega tipa, za vse štiri termine in vse, ki bi se želeli pridružiti, tudi, če joge ne poznajo. Tako vabljeni ponedeljkovi skupini v Radomljah hatha začetna in Kamnik intuitivna, sredina hatha nadaljevalna in četrtkova intuitivna. Upamo, da nam bo vreme naklonjeno, saj bo vadba na prostem pod milim nebom in travni podlagi čudovitega Terra Anima centra v Radomljah. Lahko povabite kogarkoli želite, saj je prostora dovolj, za druženje pa je prijetno imeti tiste bližnje, s katerimi najraje delimo lepa doživetja. Sicer pa nas bo zabavala družba konjev in ostalih štirinožnih bitji, na najlepšem, pristnem in srčnem ranču daleč naokrog.

Jogijska vadba bo trajala 90 min s krajšo meditacijo ob ognju. Prispevek je zgolj simboličen 5€. V primeru slabega vremena dogodek odpade, se tokrat ne prestavi in ostane zgolj redna sredina praksa v Alternativa centru. Prijave so zaželene na mail. Kljub uradnemu zaključku 19.6. vadbe potekajo tudi zadnji teden v juniju, vse, razen zadnja četrtkova intuitivna.