Tedenski joga retreat

LOKACIJA: Ciper

TERMIN: 12.10. – 19.10.2024

Retreat v prevodu pomeni kraj, kjer si lahko sam, odmaknjen v miru od vsega znanega in rutinskega.

Tokratni odmik ima več pomenov. 

Stik s starodavno zemljo.

Okolje, ki diha pestrost različnih kultur.

Raziskovanje, spoznavanje tradicije, mešanice grške, turške in orientalske kulinarike in običajev.

Retreat ponudi srečanje podobno čutečih, obuja spomine starih zapisov, pozabljene sanje poletnih noči.

Vsako okolje ima svoje specifike in kvalitete. Mediteransko mistična oaza govori tisočletne zgodbe in tam kjer jo turbo turizem ni prehitel, je ohranjenih mnogo tisočletnih tradicij, ki so uverščene na prepoznani UNESCO program kulturne dediščine. Južni del otoka ima tudi zapis starogrške tradicije, še posebej z boginjo Afrodito in njeno močno energijo ljubezni, lepote in strasti. Afrodita kot da še vedno vlada otoku, ne samo v turistične namene, predvsem vlada njen duh in prisotnost, da prinese moč in ljubezen v življenja tistih, ki jo častijo. Cel otok diha božanske, pristne energije, ki plavajo v etru in vse odprte za duhovni pogled so različni razgledi in svojstveni vpogledi zelo dostopni in prisotni.

Na retreatu boste nadgradili razumevanje sveta in odnosa do ljubezni. Retreat bo ponudil nove korake v olajšano verzijo sebe. Odmik pokaže drug pogled na isto sliko. Razbremeni napetosti na fizičnem in mentalnem nivoju in odpre stik z duhovno povezanostjo. Tako se boste po končanem oddihu zares oddahnili in osvežili zadovoljstvo s sabo.

Tako kot vsak oddih, bo tudi ta obarvan z bogatimi notranjimi izkustvi preko vsakodnevne prakse. Program joge in meditacije bo osrediščila tema, MOJ CENTER. Negovati in zavedati se svojega centra je velika prednost v današnjem svetu. Brez notranjega centra v današnjem tempu ostaneš razpršen, razdvojen in negotov.

Joga in meditacija na izbrano temo bosta potekali po urniku 2x dnevno. Jutranja praksa in popoldansko večerna. Program bo vključeval hatha jogo, jogo nidro, regenerativno jogo, intuitivno jogo in plesne meditacije. Vmes pa bo veliko časa za regeneracijo, refleksijo in rekreacijo.

Iskali bomo načine in poti, kako zaobjeti spremembe, sprejeti kolektivne transformacije, uravnovesiti individualne premike z jasno postavljeno namero centra in povezave zgoraj – spodaj. Z obema nogama na tleh se bomo predajali žarkom svetlobe in povezavi skozi meditacije in prakso joge v drugačnem, posebnem, sproščujočem okolju med cvetočimi citrusi, mandlji in akacijami. Vremenski pogoji konec oktobra so razgreto topli in sončni, temperature pozno poletne.

BIVANJE 

Izbrana lokacija retreata je majhna, slikovita vasica, odmaknjena od mestnega vrveža, hotelskih kompleksov in masovnega turizma. Vas Tochni na južnem delu Cipra je znana po tradicionalnih kamnitih hišah strnjenega naselja in mirnega okolja. Bivali bomo v eno, dvoposteljnih ali družinskih apartmajih, ki so urejeni po tipičnih, starih hišah v vasi. Apartmaji so novi, opremljeni po sodobnih standardih. Vsak ima svoj vhod, teraso, atrij ali balkon. Pridih sončnega mediterana je čutiti na vsakem koraku. Prostor za jogo in meditacijo je prijeten, svetel, ponuja jogijsko opremo in sprejme do 15 ljudi. Vse je blizu in dostopno, taverna nam bo ponudila prijeten prostor za zajtrke in večerje. Vas že vrsto let gosti skupine in dogodke podobnih vsebin in je potem tudi prepoznana. Cena polpenziona je enotna na osebo, ne glede na to v katerem apartmaju bivate. Nastanitev si uredite sami.

PREVOZ

Najbljižja povezava je preko Zagreba z direktnim letom nizkocenovnega prevoznika na Paphos. V program ni vključen prevoz do letališča ali letalska povezava. Nakup letalske karte lahko uredite online ali preko turistične agencije. Ugodni leti so tudi iz Dunaja.

PRIPOROČILA

“Tjašin joga oddih je bil zame zopet nekaj posebnega. Sama se veliko ukvarjam z osebno rastjo, jogo, delom na sebi pa vendar se na njenem joga oddihu dogajajo čudeži, ki ti dajo neke dodatne uvide in odgovore. Program je bil zelo dobro in bogato zasnovan. Aktivnosti so bile zelo raznolike, ampak zelo dobro prepletene in povezane.”
Tamara

“Joga Retreat z Tjašo je res oddih za dušo, um, in telo. Večplastno doživetje, ki ti omogoča prebiti vsakodnevna dogajanja in stres. Jaz sem bila samo en dan in pol, pa se mi je zdelo, kot da sem bila en teden v mehurčku ljubezni in miru. Navdušena sem nad Tjašino kreativnostjo in odprtostjo, saj je vsaka dejavnost, ki jo vodi zgodba zase. Vsakič je novo. Vsakič je sveže. Vsakič je globoko in v pretoku. Res priporočam kakršnokoli delo ali sodelovanje z Tjašo, joga retreat pa še sploh.”
Pamela

“Tjašina joga in joga oddihi predstavljajo najglobji potop v svoje srce, v svoj mir, v svojo osredotočenost, v najmočnejšo povezanost srca, duše in telesa, kjer se vedno znova postaviš v svoj center, v svojo goro, v moč srca in ljubezni, ki poseduje najmočnejšo energijo, ki te podpira skozi vsakdanje preizkušnjo, skozi čisto svetlobo. Ko vidim Tjašo, da živi to svetlobo in je hkrati prizemljena, čutim in vem, kako živeti povezanost s svojim jedrom in hkrati delovati v svetu skozi svetlobo, hvaležnost, brez sodb in pričakovanj. Zavedanje, da nikoli nisi sam, saj te vedno podpira tako vesolje kot zemlja Gaja, daje moč in osvobaja. Hvala Tjaša, moj poklon.”
Breda

CENA

Okvirna cena tedenskega oddiha za lažjo predstavo je približno 1.500 eur. Ta okvirna cena je odvisna od časovnice nakupa letalske karte in vaše izbire ogledov.

Cena programa retrata je 680 eur, če rezervirate svoje mesto do 17.7.2024, kasneje je cena 780 eur.  

Apartmajski polpenzion (zajtrk in večerja) je 520 eur po osebi v dvoposteljni sobi, za enoposteljno sobo je doplačilo 25 eur na noč.  

POMEMBNO

Dodatni program po otoku je izbirni. Izbirno je zavarovanje za tujino. Retreat je namenjen zaključeni skupini. Ob prijavi na retreat prevzamete lastno odgovornost za potovanje, saj organizator ne zagotavlja izpolnjevanja pogojev za opravljanje dejavnosti organizatorja potovanj.  

Svojo prijavo potrdite s plačilom akontacije, to je 30% programa.

NE PREZRITE

V primeru odpovedi akontacija programa ni vračljiva. Lahko jo zamenljiva, tako da jo podarite nekomu drugemu. V primeru višje sile ali kriznih dogodkov, če bi se potovanje odpovedalo, je vračljivo 50% od plačane akontacije za program (administrativni stroški), plačana druga polovica programa se vrne v celoti. 

Dobrodošli na nepozaben oddih in močen prizemljen center v sebi.

Vabljeni na predstavitev tedenskega oddiha za lažjo predstavo v zoom sobo, v torek 18.6. ob 20 uri, kjer bom delila več o oktoberskem retreatu na Cipru. Prijave na online predstavitev so obvezne, v predstavitev je vključena tudi kratka meditcija. Vabljeni!