MEDITACIJSKI VIKEND NA GRADU

LOKACIJA: Kozjanski park, Grad Podsreda****

TERMIN: 21.9.2024 – 22.9.2024

To je vikend, ko čas, energijo in prostor namenimo prioritetno sebi, svoji povezavi in svojemu miru.

Čas našega življenja in moči je omejen, zato so pomembne prioritete. Te so gradniki za uresničitev vseh želja in klica srca.  

Vikend usmerjen navznoter bo ponujal prostor za jasnost kaj je pomembno, zakaj je pomembna notranja povezava in kako lahko odmik ustvari pomembno distanco v pot nenavezanosti, ki osvobaja. 

Svojo smer, svojo moč in možnosti začutimo le, če si damo dovolj časa in dovolj varnosti, da vse utišano spregovori z ljubečim glasom tako v sebi kot ob ljudeh, ki se srečajo nenapovedno, naposebnem prostoru, a z istim namenom, krepiti zavedanje.

Meditativni pristopi bodo različni, tako v tišini, kot ob zvoku, tako v mirnih položajih, kot v gibanju in hoji. Prav tako bo vsebinsko, začeli bomo z enostavnimi tehnikami in jih tekom vikenda poglobili.

Na vikendu pričakujemo tudi posebnega gosta, srčnega govorca, znanega slovenskega duhovnika dr. Karla Gržana. Pogovarjala se bova o meditaciji, notranji povezavi uma in srca in kako lahko distanca do sveta ustvari pot v nenavezanost, ki osvobaja.

Prav tako, nas bo na vikendu obiskal mojster za kristale in minerale Gregor Kraljevski, s kratkim predavanjem o pravilni rabi in čiščenju kristalov. Možen bo tudi ogled in nakup. 

Vikend je zasnovan za soboto in nedeljo, po želji lahko pridete v petek popoldan, da se umirite in pripravite. Tako bo vikend dobil poseben pečat za varen odmik in pravi oddih. Vsekakor priporočam, da pridete prej in ne hitite.

IZJEMNA LOKACIJA

Meditativni oddih se bo odvijal na čudoviti lokaciji v osrčju Kozjanskega parka, na gradu Podsreda. Sobe so nove, čudovite, enoposteljne dvoposteljne in več posteljne, možen je tudi apartma za pet.

Zajtrk lahko dobite v posteljo ali si ga postrežete iz košare dobrot. Grajske večerje in kosila bodo skupna, vegeterijanski meni, po želji in predhodnem naročilu tudi veganska hrana. Okušali bomo izbrano kulinarično ponudbo jedi, ki bodo vključevala lokalne specialitete izpod rok izkušenega kuharja.

UTRINKI

Izkušnje udeležencev prvega meditacijskega vikenda so bile izjemne, težko opisljive. Več v zapisih Pamele in Sabine.

“Tjašo in njene ponudbe poznam zelo dobro saj sem se udeležila že vsega kar ponuja svetu: joge, joga vikenda, meditacij, prana terapij, dušnih ridingov…skratka, Tjaša je stalnica in vodnica v mojem življenju, za kar sem neizmerno hvaležna. 

Pa vendar je meditacijski vikend na gradu v Podsredi presegel vsa moja možna pričakovanja. Od Tjašinega programa, do lokacije, hrane in nastanitve, do energij ekvinokcija in vstopa v jesen, ter zunanjih gostov Aklee Neon in Uroša Slemenika, ki sta nas obogatila z globokimi zvočnimi potovanji. Vse je bilo naravnost Božansko! 

Hvala vsemu in vsem za čudovite povezave, iste časovne linije in deljen prostor v srcu. Hvala tebi, Tjaša, da tako močno žariš, preobražaš in soustvarjaš nov svet. Hvala, ker si.” 
Pamela

»Ure, ko um prežema lepota, so edine ure, ko živimo.« 

(Richard Jefferies)

“23. in 24. septembra smo imeli v naših koledarčkih zabeležena posebna dneva – meditacijski vikend na gradu Podsreda na Kozjanskem. Sama sem se ga veselila od prvega dne, ko nam je Tjaša povedala, kaj se nam na prvi jesenski dan obeta. Začutila sem, da bo to prav poseben vikend, da bo zdravilen in očiščujoč. 

Grad Podsreda nas je sprejel v soboto dopoldan sredi vzpetine nad istoimenskim krajem. Kljub dežju je žarel in nas vabil v svoje grajske sobane in druge zanimive grajske prostore, v katerih so čudovite razstave – najbolj se mi je vtisnila v srce stalna zbirka slik slikarja Franceta Slane. 

Naše meditacije so se dogajale v krasni poročni dvorani, v osrčju samega gradu. Z okna smo opazovali dviganje meglic iz grajskega gozda in se prepustili Tjašinim vodenim besedam, ki so nas peljale v globine in nas tudi medsebojno povezovale. Skupinske meditacije so nekaj posebnega – poleg tega, da se povežemo s seboj, se povežemo tudi s skupino/posamezniki na meditaciji. Kako izredno potrebno je to za današnji čas, ki kliče po naši PRISOTNOSTI.

In zdravilen sprehod v dežju do grajskega ribnika. V tišini in povezanosti z naravo – z ribnikom, močeradi, jesenskimi ciklamami in bodikami ter neverjetnimi drevesi … Prav zdaj, ko to pišem podoživljam to pot do ribnika – kar (po)stojim tam. Sredi malega ribnika je raslo mlado, novo drevo. Kakšna simbolika! Rast! Prav zaradi rasti in kvalitete življenja se odločam za meditacijo in jogo. Zavedam se, da me to ohranja nad vodo.

Moram omeniti tudi hrano, ki nam jo je stregla prijazna gospa. Okusna, polna in domača. Bučna juha je bila božanska. Hvala za te bogate okuse! In seveda prijazno grajsko osebje. In najboljša kava v grajski kavarni.

Meditacija pa je bila srčika vsega. Meditacija me vrača vase, v svoj srčni center, kjer se preko Tjašinih vodenih besed in njenega čudovitega glasu zavem, kaj je bistvo – ljubezen do sebe. Kako lepo se to sliši in kako težko je to doseči. Ljubezen pomeni čuteče sprejemanje vseh delov sebe, najbolj pa tistih bolečih, ki kličejo po objemih topline. In v teh dveh dneh smo jih dobili veliko. Je pa predpogoj, da se čutimo (sebe in druge) – da smo ranljivi. Da si dovolimo biti ranljivi. Da na glas izrečemo: »Strah me je.« Čuteče prisluhni moji zgodbi«. 

V skupini se je razvila neka posebna PRISOTNOST in bližina, kajti ko izrekamo svojo zgodbo, se pomikamo v čutečo bližino – kadar so z nami ljudje, ki jim ni vseeno, ki jim je mar. 

Zgodila sta se tudi dva glasbena dogodka – dve zvočne kopeli. Glas je postal orodje in prostor izražanja. Še posebno se me je dotaknil Uroš, kajti odprl me je takoj in povsem. Uroš je bil naš dvorni muzikant – presegel je časovne in vse dimenzije, ki si jih lahko zamislimo. Med nami je bila zgolj glasba – čista kot solza. Ljubeč zvok je pridodal vrednost meditacij. Zgodila se je močna in zdravilna PRISOTNOST lepote. Hvaležna sem za našo skupnost, ki jo vodi in povezuje naša draga Tjaša. To je skupnost odprtih ljudi, ki želimo rasti ob jogi, meditaciji ter drugih dogodkih, ki nas podpirajo, da lažje in bolje živimo. In smo eno z lepoto.”
Sabina

Prijave za meditacijski vikend 21.9 – 22.9. 2024 so odprte do 16. septembra oz. do zapolnitve mest.

KOMU SO NAMENJENE MEDITACIJE?

Meditatitvni vikend je namenjen vsem, ki vam je meditacija poznana in blizu in si jo želite vplejati v svoje življenje kot redno prakso dobrega.

Vsem, ki se želite bolj poglobljeno posvetiti sebi in s pomočjo vodenih meditacij umiriti um in si podariti učenja, ki jih boste z veseljem uporabljali in koristili tudi kot samostojno prakso. 

CENA PROGRAMA

CENA PROGRAMA VIKENDA (sob – ned) je 180 eur po osebi.

Pater pride v gostovanje brezplačno.

Za vse, ki pridete že v petek bo tudi večerna meditacija gratis.

NASTANITEV

Nočitev je možna v eno posteljni sobi, dvopostlejni sobi ali več posteljenem prostornem apartmaju.

Vikend ima možnosti enoposteljnih sob po zelo ugodni ceni v lovski koči, ki je oddaljena od gradu 2 minuti hoje.

Dvoposteljne namestitve v novo opremljenih apartmajih ali več posteljni, apartma, ki ga lahko delite s petimi. Temu je prilagojena tudi cena nastanitve.

Več info o cenah namestitve in hrane ob prijavi.

Cene se kot rečeno razlikujejo glede na izbrani tip sobe, več o nastanitvi si lahko pogledate na https://castlepodsreda.com/namestitve/

Prijava je potrjena s plačilom programa. Prijave so možne do zapolnitve mest oz. najkasneje do 16.9.2024 na tjasa@ashajoga.si

TOPLO in SRČNO vabljeni!