MEDITACIJSKI VIKEND NA GRADU

LOKACIJA: Kozjanski park, Grad Podsreda****

TERMIN: 23.9. – 24.9.2023

Kdaj je bilo zadnje, ko ste si vzeli čas prioritetno zase, za svojo dušo, za mir, za povezovanje s srcem? Planiramo, govorimo, sanjamo, odločitve pa radi prelagamo na boljši čas. A čas našega življenja in moči je omejen, zato so pomembne prioritete, ki so gradniki za uresničitev želja in svojih namer.  

Vikend usmerjen k sebi daje jasnost kaj je pomembno, zakaj je pomembna povezava s srcem in kako odmik ustvari pomembno distanco za nenavezanost, ki osvobaja. 

Svojo smer, svojo moč in možnosti začutimo le, če si damo dovolj časa in dovolj varnosti, da vse utišano spregovori z ljubečim glasom ob priči, ki nam je pri srcu.

Meditativni pristopi bodo različni, tako v tišini, kot ob zvokih, tako v mirnih položajih, kot v gibanju in hoji. Prav tako bo vsebinsko, začeli bomo z enostavnimi tehnikami in jih tekom druženja poglabljali do povezave višjega jaza. Tako se odpre dimenzija zavedanja, ki omogoča širšo perspektivo in varno pot za okus božanskega. Program bodo obogatili zunanji gosti, avtentični in bogati v srcu, izjemni glasbeniki po duši in izraznosti svojega unikatnega dušnega zapisa. V soboto zvečer hrvaška pevka in performerka Aklea Neon in v nedeljo dopoldan virtuoz Uroš Slemenik.

Meditativni oddih se bo odvijal na čudoviti lokaciji v osrčju Kozjanskega parka, na gradu Podsreda. Sobe so nove, čudovite, dvoposteljne ali več. Zajtrk lahko dobite v posteljo ali si ga postrežete iz košare dobrot. Grajske večerje in kosila bodo skupna, po želji vegeterijanska. Okušali bomo izbrano kulinarično ponudbo jedi, ki bodo vključevala lokalne specialitete izpod rok izkušenega kuharja.

Tema joga vikenda je vračanje v svoj smisel.

PROGRAM PO URAH:

SOBOTA, 23.9. 

09:30 – prihod in nastanitev

10:00 – meditacija v hoji 

13:30 – grajsko kosilo

15:00 – voden ogled gradu

17:00 – meditacija povezovanja

18:00 – večerja

19:00 – zvočno meditativen večer svetih pesmi – Aklea Neon

21:00 – večerna meditacija

NEDELJA, 24.9.

07:00 – jutranja meditacija

07:30 – prebujanje telesa

08:00 – zajtrk

09:00 – meditacija povezovanja

11:00 – zvočna meditacija – Uroš Slemenik

13:00 – krog izmenjav in zaključek

Komu so namenjene meditacije?

Meditatitvni vikend je namenjen vsem, ki vam je meditacija poznana in blizu, tudi če jo ne izvajate redno. Vsem, ki se želite bolj poglobljeno posvetiti sebi in s pomočjo vodenih meditacij umiriti um in si podariti učenja, ki jih boste z veseljem uporabljali in koristili tudi kot samostojno vsakodnevno prakso. 

CENA

CENA CELOTNEGA PROGRAMA: 170 eur po osebi

Cena skrajšanega programa vključuje 2 izbrani meditaciji in zvočni program zunanjega gosta: 70 eur po osebi

Nočitev je možna v več posteljnih apartmajih.

Cena nastanitve v izbranem tipu sobe 4* ne vključuje polni penzion (zajtrk, kosilo, večerja izbranega lokalnega kulinaričnega mojstra). Hrana se plača posebej, odvisno koliko obrokov boste izbrali.  

Bivanje v več posteljnih apartmajih: 110 eur po sobi – ne po osebi 🙂 (možnost je 3 ali 5 sobni apartma)

Cene so določene glede na izbrani tip sobe, več o nastanitvi si lahko pogledate na https://castlepodsreda.com/namestitve/

Prijava je potrjena s plačilom programa. Nastanitev plačate na lokaciji. 

Prijave so možne do zapolnitve mest oz. najkasneje do 19.9.2023 na tjasa@ashajoga.si