Namaste januarju 2023

Odnosi so čudoviti, zapleteni in minljivi. Katera od teh misli ti je trenutno najbližja? Kaj pa odnos sam-a s sabo? Razmerje s samim sabo je večno. Pogosto se najprej ukvarjamo z drugimi odnosi in odnos s sabo puščamo nekje v ozadju. Predvsem zato, ker nismo bili naučeni, da ga gojimo in mu ovrednotimo pomembnost.

Vadba joge in meditacije postavlja v središče odnos do sebe, ki je večplasten. Jogijska tradicija uči o več ravneh bivanja, ki jih deli na vsaj pet, v sanskrtu imenovanih koš. Uči razumevanja razsežnosti, da je človeško bitje veliko več in dlje od materialno, fizičnega telesa. Uči odnosa do sebe, različnih teles, odnosa do hrane, odnosa do navad, odnosa do življenja samega. Spoznanje, da je človek duša – atman, ki je prevzela telo in razum kot vozilo trenutnega življenja, spremeni pogled na vse. Vsakdanje težave, bremena, izzivi izgubijo na moči, saj se razširi pogled na mnogo več kot je vidno in zaznavno s petimi čutili. Naša osebnost se skozi življenja oblikuje in odlikuje po tem, v kateri koši oz. na katerem nivoju je največkrat naša zavest.

Kot empat in medij sem imela v preteklosti večkrat težave s fizičnim zdravjem. Vse dokler se nisem zavedala, da je podlaga psihosomatskega izvora, s katere je zaradi pretirane stimulacije in razdraženosti reagiralo celotno telo in se večkrat zavleklo v mirovanje skozi bolezen. Dolgoletna pot starodavnih učenj, spoznavanje lastnih potreb in razumevanja energijske ravni zdravljenja, mi danes omogoča balansiranje in ohranjanje stabilnosti dobrega počutja. In predvsem spoznanje, kaj mi daje, omogoča in prinaša mir. Mirna naravna okolja, mirni odnosi, mirne vsebine, bitja, ki v sebi nosijo mir, mi predstavljajo kvaliteto, da negujem mir v sebi. Ko čutim, da se mi po telesu pretaka mir in z njo ljubezen, ki topi strahove, krivdo, žalost, obžalovanja, … čutim, da sem povezana z univerzumom, ki nosi v sebi izvorno povezavo do t.i. vseobsegajoče ljubezni. Tako sem se odločila živeti, da v norem svetu pohlepa in kršenja naravnih zakonov, zavestno ustvarjam in ohranjam miren prostor v sebi. Vse to daje in ponuja tudi praksa joge in meditacije.  

Lepo vabljeni v nadaljevanje in drugo trimesečje rednih vadb joge in meditacije v Radomlje in Šmarje

Vsi, ki poznate koga na tem delu štajerske Slovenije vas prosim, da delite svoje izkušnje najprej, ki največ štejejo! Tako je v Šmarju še veliko prostora, v Radomljah pa največ v jutranji skupini, četrtek ob 6h zjutraj, ki je primerna tudi za začetnike. Mesto bi se našlo tudi v popoldanski četrtkovi skupini intuitivne joge ob 18h. Dobrodošli! 

Vabljeni na prvo MEDITACIJO Novega leta 2023 v petek, 20.1. ob 19. uri v Radomlje

Prizemljili bomo naše ideje, želje in načrte, ki smo jih odprli mesec nazaj, na solsticij. Meditacija bo vključevala začetno gibalno čistko, meditacijo v hoji in sedečo umiritev ob vodeni besedi in podpori svetlobe. Svojo udeležbo potrdite s prijavo in plačilom na trr. Izmenjava je 20 eur, če pridete skupaj z nekom, pa je cena po osebi 15 eur.
Lokacija: joga prostor nad cvetličarno, Radomlje.

Prijave so obvezne. 

Izkušnja udeleženke zadnje meditacije: 

Draga Tjaša. Naj se ti še enkrat zahvalim za meditiacijo, ki si jo vodila na solsticij. Je bila ena lepših! Začetna aktivacija telesa res dela čudeže! Tvoj čaroben glas pa me vedno popelje v magičen svet, katerega si sama ne morem priklicat. Določeni prizori se mi še danes vrtijo po spominu 🙂 Kljub velikemu številu prisotnih si tako lepo držala prostor prav vsakemu posebej. Hvala ker si!

JOGA RETREAT na domačiji TEŠNAK v Poljanski dolini 

Novo leto, nove odločitve prinašajo nove namere in moč, ki jo potrebujemo za odločne korake. Joga oddihi ponujajo prostor za stik z notranjo močjo, globinsko sprostitev in obnovitev ter povezovanje s sabo. Čudovit energijski prostor domačije Tešnak in kulinarčno razvajanje bosta podprla program joge in meditacije, tokrat obogaten z zvokom. Zvok spevnih ritmov, zvok kristalnih skled, zvok kitare in kirtana.  

TERMIN: 2.3. – 5.3.23 (četrtek – nedelja)

Več informacij in ceno najdete na spletki pod AKTUALNO. Podroben program dobite ob prijavi.   

Sredi marca 2023 ponovno odpiram vrata skupini ženskega ONLINE KROGA POVEZOVANJ

Srečanja so 3x na mesec, ob nedeljah zvečer, s 3 vsebinskimi sklopi, 3 mesece. Drugi krog povezovanj bo tako od sredine marca do sredine junija 2023. Če čutiš povezovanje kot prednost, meditacijo kot doprinos in ženske, ki hodijo z roko v roki in pojejo iz globin čistega srca si dobrodošla, da se nam pridružiš. 

Res je, da krog povezovanj ni za vsako, je za tiste, ki se zavedajo kako pomembno je negovati dober odnos do sebe, ki ti daje spoštljivost v času, ki ga imamo na voljo. To deliti z drugimi pa daje celoto, saj v luči druge svetlobe bolje vidimo in cenimo svojo. Krog je sklenjen. Duša se čuti videno, slišano in razumljeno. 

Vabljeni lepo na INDIVIDUALNE termine po dogovoru online ali v živo Radomlje ali Šmarje

Vadbe joge, intuitivni readingi, dušni pogovori, pranic healing terapije.

Se srečamo,

Tjaša