Vsi odgovori niso na googlu

Sončno vreme in topli večeri vabijo v svet zunaj. Narava se bohoti, dogajanja, zaključki, dopusti, vse je v polnosti. Z vsem kar je na spisku lahko hitro postane preveč in telo se odzove s preobremenjenostjo na različne načine. Da temu ne bo tako, je pomembno ohraniti svojo rutino in rituale, ki nam dajejo. Tako joga in meditacija delujeta ne glede na letni čas in sezono. Vsi vemo, kako hitro nas povozi čas in izgovori. Kako udobno je prestaviti, preložiti na kasneje in izpustiti nekaj kar v osnovi vemo, da nam tako koristi. Vedeti in delovati je krepilno in vspodbudno. Vedeti in nedelovati je v breme in zaviralno.

Živjenje nas uči nenehno. Če smo voljni učenja in spoznavanja, prepoznamo, da je edina pot tista k sebi. Vsak dan znova in vsako obdobje malo drugače. Še z več ljubezni in potrpežljivosti. Z več zdravilnimi besedami in manj sodbami. Z manj izgovori in več odgovornosti. Ko spoznamo, da je večna modrost in vedenje del nas, je ne iščemo več zunaj. Vendar potrebujemo pot. Pot, ki nas zavestno pelje iz sveta zunaj v svet znotraj. Ko odgovore iščemo v sebi, prioritete dobijo smisel. Vsekakor ne več v validaciji zunaj ampak v notranjem občutku miru, zaupanja in vzgiba, ki mu sledimo. Da pa vse le ne bo teorija, je praksa tista, ki nas vabi. Sledijo srčna vabila in predvsem sem vesela, da vas septembra vabim na novo lokacijo oddiha v grad Podsreda.

V A B I L A

MEDITACIJA

Zadnja MEDITACIJA te sezone bo v petek 2.6.23 ob 20h, v prostoru nad cvetličarno. Traja 1,5h in vključuje začetni free gibalni del sprostitve napetosti in utrujenosti z glasbo in drugi del sedeče meditacije, kjer se um umiri in se odpremo povezavi s svetlobo. Zaključimo v krogu medsebojnih izmenjav in doživetij. Meditacija je 20 eur, če pridete v paru je 15 eur po osebi. Prijave so zaželjene. 

POLETNA JOGA 

V juliju in avgustu bo vsak ČETRTEK ob 18.30 poletna joga v Radomljah, v prostoru nad cvetličarno. V primeru daljšega suhega vremena (brez ploh in neviht tudi dan prej) bo lokacija zunaj, v Arboretumu na jasi zg. angleškega parka. 

Cena posamezne vadbe je 15 eur. Če vzamete več obiskov je cena nižja: 

3 x poletna joga 39 eur

6 x  poletna joga 77 eur

9 x poletna joga 108 eur

Plačila je potrebno urediti pred vadbo na trr. Prijave so obvezne. Povabite lahko tudi znance in neznance, ki jih joga zanima. 

VIKEND MEDITACIJE IN SPROSTITVE, Grad Podsreda 22.9. – 24.9.2023

Vabljeni na izjemen vikend oddih, kjer se bomo posvečali različnim tehnikam meditacije in sprostitve. Vikend je namenjen vsem, ki vam je meditacija zanimiva in blizu, tudi če jo ne izvajate redno. Vsem, ki se želite bolj poglobljeno posvetiti sebi in s pomočjo vodenih meditacij umiriti um in si podariti učenja, ki jih boste z veseljem uporabljali in koristili tudi kot samostojno prakso doma. 

Vabim vas na meditativni vikend oddih, kjer se bomo povezovali, prebujali srčne zgodbe in se podajali v globine spoznavanja biti. Svojo smer, svojo moč in možnosti začutimo le, če si damo dovolj časa in dovolj varnosti, da vse utišano spregovori z ljubečim glasom ob priči, ki nam je pri srcu. Zato je vikend oddih še posebej namenjen parom ali bližnjim povezavam v dvoje, prijateljstvom, ki so odporna in podporna in seveda posameznikom, ki želijo ljubi mir. Meditativni oddih se bo odvijal na čudoviti lokaciji v osrčju Kozjanskega parka, na gradu Podsreda. Sobe so nove, čudovite, dvoposteljne ali več. Zajtrk lahko dobite v posteljo ali si ga postrežete iz košare dobrot. Grajske večerje in kosila bodo skupna. Več o vikend programu na povezavi na spletki.

Meditacije bodo različne, tako v tišini, kot ob zvokih, tako v mirnih položajih, kot v gibanju in hoji. Prav tako bo vsebinsko, začeli bomo z enostavnimi tehnikami in jih tekom vikenda poglabljali do povezave višjega jaza. Tako se odpre dimenzija zavedanja, ki omogoča širšo perspektivo in varno pot za okus božanskega. Tako se zgodi povezava med nebom in zemljo.

Redne vadbe joge se zaključijo sredi junija, zadnja sredina termina sta 14.6. in četrtkova 15.6.2023.

Nova sezona se začne sredi septembra 2023. 

Srčno vabljeni na dušna branja in dušne pogovore, individualne ure joge, pranic healing terapije. Vse poteka lahko online ali v živo na dogovorjeni lokaciji tudi v času poletja.